Wist je dat een voetmassage je spijsvertering kan verbeteren?

voetmassage

Goed om te weten!

Iedereen houdt  ervan om op z’n tijd een heerlijke massage te nemen. Daarentegen wordt er over voetmassages vaak minder gepraat. Maar wist je dat zo’n voetmassage best een goede invloed kan hebben op je gezondheid? Rumour has it dat het namelijk helpt om je spijsvertering te verbeteren.

Voetflextherapie

Bij voetmassages is het eigenlijk heel makkelijk: mensen zijn fan of totaal niet. En dat terwijl je er heerlijk mee tot rust komt, erdoor kunt ontspannen én van gezondheidsvoordelen geniet! Het fenomeen ‘voetflextherapie’ geeft jouw gezondheid namelijk een boost. Oké, een échte voetmassage is het niet, maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer.

Wat is het

Bij voetflextherapie wordt ervan uitgegaan dat je voet je hele lichaam weerspiegelt. Dit doen ze door middel van het uitoefenen van druk op je voet. Hierdoor wordt elk orgaan in je lichaam dat direct in verbinding staat met je voet gestimuleerd. Therapeuten kunnen zo zien of er bijvoorbeeld een disbalans is in je lichaam door middel van de reflexzone in je voet. Doordat een therapeut dus een bepaald deel van je voet stimuleert, en dus ook een bepaald orgaan, zal de energie weer gaan stromen en zullen er bepaalde blokkades wegvallen.

Darmproblemen

Voetflextherapie kan dus ook zeker worden ingezet als je last hebt van je darmen. Want wat blijkt? Ook je darmen staan in directe verbinding met je voeten, waardoor ook je spijsvertering kan worden verbeterd. Dus laat een bepaald gedeelte van je voet masseren, en laat die energie weer stromen! Daarnaast is een massage ook nog eens ontspannend en rustgevend, waardoor je organen al een stuk meer tot rust komen en uiteindelijk ook beter gaan functioneren. Win-win!

Lees ook: Kinderen Antonie Kamerling komen met kledingmerk tegen mentale druk

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels