‘Ik ben bang om mijn vriend te vertellen dat ik misschien geen kinderen wil’

kinderen

‘Mijn moeder stierf tijdens haar bevalling toen ze mij kreeg’

Shannen* is al vier jaar samen met haar vriend Tobias. Ze zijn samen erg gelukkig en praten vaak over de toekomst. Tobias heeft het veel over een huwelijk en kinderen, iets waar Shannen ook graag over praat. Maar toch is er de afgelopen tijd iets veranderd over haar mening wat betreft het krijgen van kinderen. Op Reddit uit ze haar gevoel.

Moeder verloren

“Ik en Tobias praten altijd veel over onze toekomst en hoe we deze voor ons zien”, schrijft Shannen. “Ik had altijd m’n eigen idee van huisje, boompje, beestje, maar sinds ik me steeds meer realiseer dat ik bijna dertig ben en serieus nadenk over kinderen, begin ik te twijfelen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind kinderen geweldig, maar ik ga steeds meer nadenken over de negatieve gevolgen van een zwangerschap”, laat Shannen weten.

Voor Shannen is het namelijk niet geheel onbegrijpelijk dat ze óók nadenkt over de negatieve gevolgen die een zwangerschap met zich mee kan brengen. “Mijn moeder stierf tijdens haar bevalling toen ze mij kreeg”, onthult ze. “Dit heeft een hele negatieve invloed gehad op mijn leven, op manieren die ik hier niet zal benoemen, maar ik wens het niemand toe.”

Niet zeldzaam genoeg

En omdat Shannen zo twijfelt, heeft ze vandaag voor de eerste keer opgezocht op internet hoe groot de kans is dat je komt te overlijden tijdens je bevalling. “Hoewel het zeldzaam is, is het voor mij niet zeldzaam genoeg”, vervolgt Shannen. “Ik wil heel graag kinderen, maar ik denk niet dat ik mijn leven ervoor wil riskeren. Daarnaast wil ik al helemaal niet dat mijn kind meemaakt wat ik heb meegemaakt.” Shannen ziet het dus eigenlijk helemaal niet zitten om zelf zwanger te zijn. Hierdoor is ze de afgelopen tijd op zoek gegaan naar andere manieren om kinderen te krijgen – denk aan adoptie, een draagmoeder, etc.

Bang

“Een paar jaar geleden hadden Tobias en ik het al eens eerder over adoptie. Ik zei hem dat ik het niet heel erg zou vinden om een kindje te adopteren, maar hij was er wel fel op tegen”, vervolgt Shannen. “Daarom ben ik bang dat Tobias me verlaat als ik hem vertel dat ik twijfel over kinderen krijgen. Ik weet heel goed dat ik het hem ooit eens moet gaan vertellen, maar ik heb geen idee hoe ik moet beginnen.” Wat zou jij Shannen adviseren?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam rationthinker9-.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels