Recept: carrot cake ‘oliebollen’ met roomkaasdip

Eigenlijk heet dit heerlijke carrot cake hapje een ‘pakora’

Echt Hollands klinkt het niet: een pakora. Niet zo gek, want dat is het ook niet. Pakora zijn gefrituurde snacks afkomstig uit India. Vaak worden pakoras hartig gemaakt, maar je kunt ze ook makkelijk een zoete twist geven. Ben je van plan dat laatste te doen? Dan maken we het nog leuker voor je: je kunt namelijk carrot cake pakoras maken. En dat heeft toch best wel wat weg van een oliebol. Bonus: het is supermakkelijk om te maken. 

Uiteraard gaan deze carrot cake pakoras gepaard met een heerlijke roomkaasdip. 

Dit heb je nodig:

Voor de roomkaasdip:

  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels maple syrup + een beetje extra
  • snufje zout
  • snufje koekkruiden

Voor de pakoras:

  • 1,5 – 2 liter olie om te frituren
  • 300 gram wortels, geraspt
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram rozijnen
  • 120 gram zelfrijzend bloem
  • halve theelepel bakpoeder
  • 20 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepels koekkruiden
  • snufje zout
  • 2 middelgrote eieren
  • poedersuiker om te garneren

Tip: Maak als eerst de roomkaasdip, zodat je meteen de pakora’s hierin kunt dippen zodra ze klaar zijn.

Zo maak je het:

  • Doe de roomkaas in een kom en klop los.
  • Voeg de boter toe en roer tot beide ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Voeg daarna de poedersuiker, maple syrup en zout toe en roer goed.
  • Doe de dip in een kleiner kommetje en top af met een beetje maple syrup en koekkruiden. Zet apart tot je pakoras klaar zijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan. Zo is de olie heet genoeg wanneer je de hapjes gaat frituren. 
  • Doe de geraspte wortels in een kom en voeg de gehakte walnoten, rozijnen en suiker toe. Roer goed.
  • Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe samen met de bakpoeder en koekkruiden. Roer opnieuw.
  • Klop twee eieren los in een kommetje en voeg toe aan je wortels. Mix alles nogmaals goed.
  • Doe zo’n zes losse dessertlepels van het mengsel in de olie. Bak ze in etappes, zodat er niet te veel pakoras in de olie liggen. Bak 4 tot 5 minuten tot de pakoras goudbruin zijn. Laat de pakoras uitlekken op keukenpapier. Herhaal deze stap tot al het deeg op is.
  • Leg alle pakoras op een groot, schoon bord en garneer met een beetje poedersuiker.
  • Serveer met de dip en geniet!

Variatietip voor volwassenen: roer een scheutje Licor 43 door de roomkaasdip.

Lees ook: Recept: upside down karamel cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nadiya’s Family Favourites | Beeld: Videostill Nadiya’s Family Favourites