Deze zebra-pannenkoekjes zijn niet alleen een lust voor het oog!


De zebra-pannenkoekjes zien er feestelijk uit én smaken ook nog eens heerlijk!

Wanneer we pannenkoeken bakken, is het natuurlijk het belangrijkst dat ze lekker smaken. Maar in deze tijd van de Instagram waardige foodfoto’s willen we natuurlijk dat ze er ook een beetje leuk uitzien. Daarom zijn deze zebra-pannenkoekjes perfect! Ze smaken heerlijk en zijn ook nog eens supermakkelijk om te maken.

Wanneer ga jij deze lekkere zebra-pannenkoekjes maken?

Dit heb je nodig:

  • 235 millilter melk
  • 1 ei
  • 115 gram bloem
  • Snufje zout
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Boter

Zo maak je je eigen zebra-pannenkoekjes:

  • Haal alle droge ingrediënten, op de cacao na, door een zeef en mix ze in een kom.
  • Klop in een klein schaaltje het ei los en voeg dit aan de droge ingrediënten. Voeg hier ook de melk en de vanille-extract aan toe. Roer met een spatel tot alle ingrediënten zijn vermengd.
  • Haal ongeveer een vijfde van het beslag uit de kom en voeg dit in een apart klein kommetje.
  • Meng in het kleine kommetje de cacao erbij. Roer tot de cacao volledig in het beslag is opgenomen.
  • Verhit een koekenpan met wat boter en schep hier genoeg beslag in voor een pannenkoek.
  • Voeg nu een theelepel (of met een mes) cocaobeslag toe. Verdeel het bruine beslag in zebrastrepen door het witte beslag heen. Dit kan je met de theelepel of mes zelf doen of met een grotere satéprikker.
  • Zorg dat het vuur laag staat en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek opgedroogd is. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere zijde tot deze gaar is.
  • Herhaal deze stappen tot al het pannenkoekbeslag op is.
  • Serveer de zebra-pannenkoeken met bijvoorbeeld wat aardbeien en stroop.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Het beste van twee werelden: zo maak je tiramisu-truffels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans©