Wow: deze geniale truc om champignons schoon te maken kenden we nog niet

Truc champignons schoonmaken

Waarom wisten we dit niet eerder?

Let’s be honest: champignons schoonmaken is een vak apart. De een doet het op de ene manier, de ander weer compleet anders. Toch weten wij het zeker; we doen het voortaan op déze manier. Geniaal!

Het is heel makkelijk

We hebben inmiddels allemaal ervaren dat TikTok erop is ontworpen om mensen te doen blijven scrollen. Als gevolg hiervan hebben sommigen een lichtelijke verslaving ontwikkeld ten opzichte van het populaire platform. TikTok bewijst daarentegen dat je af en toe ook waardevolle informatie uit de video’s kunt halen. Het staat namelijk vol met welbekende lifehacks. Als je bijvoorbeeld benieuwd bent naar de beste manier om champignons schoon te maken, dan is het de moeite waard om de video hieronder even te bekijken.

@tastyentertaining Don’t wash your mushrooms! Peel them! #mushrooms #peelthem #kitchenhack ? original sound – Anita at Tastyentertaining

Uitgelegd in stappen

Mocht je binnenkort een gerecht maken waarin champignons verwerkt moeten worden, ga dan niet aan de slag met water of een speciale borstel. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

  • Eerst snijd je een stukje van de steel af.
  • Vervolgens verwijder je de hele steel, deze kun je later nog gebruiken voor in het gerecht.
  • Haal daarna voorzichtig de buitenste laag van de champignon weg en begin daarmee aan de binnenkant.
  • En daar is-ie dan: een schone champignon!

Deze methode kost misschien iets meer tijd dan wanneer je de champignons onder de kraan zou wassen, maar geeft wel een veel schoner resultaat. Zeker het proberen waard dus!

Lees ook: ‘Had ik moeten toelaten dat een goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Kookfans, Vriendin | Beeld: Pexels