Real Housewife Hella Huizinga over dateleven: ‘Vind het allemaal maar raar’

Hella

‘Ik wil gewoon netjes opgehaald worden voor een date!’

Real Housewife Hella Huizinga onthulde in het eerste seizoen van RHOAMS dat haar relatie met Daniël definitief over was. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze meer over haar dateleven −  of beter gezegd: dateleed.

Dateleed

“Na vijftien jaar in relaties te hebben gezeten, ben ik nu ruim een jaar vrijgezel. Wat is er veel veranderd op het gebied van daten! Vroeger werd je thuis opgehaald met de auto – mét een bosje bloemen. Nu heb je een afspraakje gemaakt via een dating-app en word je verwacht op de locatie waar gereserveerd is. En bloemen zijn er niet meer bij. Voor mannen is de keuze reuze in Amsterdam vertelde een vriendin laatst. Er zijn namelijk veel meer vrouwen in de hoofdstad dan mannen. Zou dit verklaren waarom de heren lui zijn geworden op het gebied van hoffelijkheid? De vijver waarin mannen vissen is groot, dus ze hoeven niet (meer) hun best te doen?”

Opgehaald worden

“Ik vind het allemaal maar raar. Ik wil gewoon netjes opgehaald worden voor een date! Ook vind ik dat de man de eerste stap moet zetten: hij moet mij mee uit vragen. Maar ja… Dúrven mannen dat nog wel? Wij vrouwen worden steeds ‘mannelijker’ in ons gedrag. We houden onze eigen broek op en zijn niet meer afhankelijk. We zijn hierdoor mondiger geworden. Als een vriendelijke snuiter al zijn moed bij elkaar raapt om op een vrouw af te stappen, is er een behoorlijk grote kans dat hij met zijn staart tussen zijn benen wordt weggestuurd met een onaardige sneer: ‘Hoezo praat jij tegen mij?'”

Daten in Amsterdam

“Zelf vind ik het leuk als mannen op me af durven te stappen. Hoe suf een openingszin soms ook is, ze proberen het wel, doen hun best. Misschien is zo’n kerel nerveus, omdat hij bang is afgebekt te worden. Ik ben dus altijd aardig tegen de praatjesmakers (in dit geval letterlijk, ha!), al zijn dit vaak niet de types waar ik op val. De mannen waar ik voor ga, vallen in de categorie ik-hoef-niet-op-een-vrouw-af-te-stappen-want-er-komen-al-genoeg-dames-op-mij-af. Écht leuke mannen zijn schaars in Amsterdam. Zoals mijn vriendin Maria Tailor altijd zegt: “Daten in Amsterdam is net als een parkeerplaats zoeken. Alle goede zijn bezet en komt er een fijn plekje vrij, dan duikt iedereen erop. Alleen de mindervalide plekken blijven over!” En zo kom ik dus geen stap verder. Ik stap niet op hen af. Zij niet op mij. Ik heb in één jaar tijd precies twee dates gehad! En beide zijn via vrienden gegaan. Misschien moet ik toch mijn principes aan de kant gooien en zelf vaker een eerste stap zetten?”

Hella Huizinga vertelt in elke editie van Beau Monde over haar werk als partyplanner. De nieuwste Beau Monde ligt nú in de winkels!

Lees ook: Real Housewife Hella Huizinga blaast volgers omver met bikinifoto

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Beau Monde (tekst: Hella Huizinga) | Beeld: NL Beeld