Zo creëer jij een winters paradijs bij jou in de tuin

winter

Winterse wereld

Nu er verwacht wordt dat we de aankomende dagen in een winterwonderland terecht komen met een flink pak sneeuw maken we dit compleet met de perfecte barbecue natuurlijk! Ja je hoort het goed, een barbecue. We kennen allemaal de prachtige plaatjes van winterse oorden met vuurkorven, glühwein en warme chocolademelk met slagroom. Tegenwoordig is de winterbarbecue ook niet meer weg te slaan uit dit plaatje en zeg nou zelf, hoe leuk is het om met je gezin te fantaseren dat je ergens in een winterparadijs bent?

Warme aankleding

Om je winterse paradijs op te bouwen beginnen we natuurlijk met de aankleding. Doordat sneeuw er niet alleen hartstikke gezellig en magisch uit ziet maar ook koud is kunnen een paar warme dekens niet ontbreken. Toch is er niets zo passend voor de kou als de warmte van vuur. Als je nog een vuurkorf hebt staan is dat handig, maar een oude ton of iets anders dat brandveilig is kun je ook gebruiken. Om het nog warmer te maken zou je ook nog in de buurt kunnen vragen of iemand een terrasverwarmer heeft.

Barbecue

Het is al even genoemd maar de barbecue mag weer uit de schuur worden gehaald. Sterker nog, je kan ‘m super veelzijdig gebruiken. Vind je het leuk om samen met de kinderen een appeltaart te maken? Dit kan gewoon op de barbecue. Je kan het natuurlijk ook wat klassieker houden en kiezen voor hartige gerechten. Gerookte knolselderij, braadstukken, burgers of een hele zeebaars in zoutkorst op de barbecue. Je kan alle kanten op. In de kookwinkel vind je alles wat je nodig hebt. Één ding is in ieder geval zeker, samen buiten koken is de perfecte aanvulling voor je winterse wereld.

Glüwein en chocolademelk

Het komt niet als een verassing maar om je winterse paradijs compleet te maken kunnen een paar volle pannen met glühwein en chocolademelk niet ontbreken. Super simpel, en ook nog eens gemakkelijk om de kinderen bij te betrekken. Zo kan je slagroom, hagelslag, kleine spekjes en allerlei andere versiering in huis halen om de chocolademelk nog feestelijker te maken.

Lees ook: Man: ‘Is het gek als ik naar een bruiloft ga als mijn vrouw net een miskraam heeft gehad?’

Beeld: Unsplash