‘Mijn zus maakt het onmogelijk om op haar kinderen te passen’

oppassen kinderen

‘Ze heeft té veel regels’

Aanvankelijk leek het Maya* erg leuk om op de kinderen van haar zus Thirza te passen, maar al snel kwam ze erachter dat het helemaal zo makkelijk nog niet was. Haar zus wil namelijk dat Maya zich aan enorm veel regels houdt wanneer zij komt oppassen. 

Oppas gezocht

Voorheen pasten de ouders van Maya en Thirza elke zaterdag op de drie kinderen van Thirza. Dit deden ze zodat zodat zij en haar man – die beiden fulltime werken – er even tussenuit konden. “Mijn ouders zijn liefhebbende grootouders en vonden het in het begin geweldig om op hun kleinkinderen te passen”, begint Maya haar verhaal op het platform Reddit. “Tot ongeveer een maand geleden. Ze gaven aan dat ze te moe werden van het passen op mijn zus’ kinderen.”

Daarna heeft de andere zus van Maya en Thirza een aantal zaterdagen op de kinderen gepast, maar ook zij gaf al snel aan dat ze het niet meer trok. “Toen klopte Thirza bij mij aan met de vraag of ik vanaf dat moment op de kinderen kon passen. Het leek me leuk om wat meer tijd met mijn neefjes en nichtje door te brengen, dus ik ging akkoord”, gaat Maya verder met haar verhaal. Al snel kwam ze erachter dat haar ouders en zus niet zonder reden waren gestopt met oppassen. “Ik heb drie zaterdagen opgepast, maar daarna ben ik ermee gestopt door de bizarre lijst met regels van mijn zus”, vertelt ze.

Lijst met regels

“Allereerst heeft ze dus een heel lange lijst met regels waar we ons aan moeten houden als we op haar kinderen passen”, gaat Maya verder. “Sommige zijn niet zo moeilijk op te volgen, zoals dat de kinderen bijvoorbeeld alleen biologisch voedsel mogen. Verder heeft ze toch niks in huis.” Toch zijn er ook een aantal regels waar Maya wél moeite mee heeft. “Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om de jongste ’te lang’ vast te houden en de kinderen mogen geen Disney-films kijken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.” Ook belt Thirza haar zus elk halfuur op om te vragen hoe het gaat. “Ze wordt boos als ik niet gelijk opneem en heeft elke keer wat te klagen bij thuiskomst”, vertelt ze.

Toen Maya met haar zus deelde dat ze niet langer wilde oppassen, werd Thirza boos. Ze had het gevoel dat niemand haar wilde helpen. “Ik kon er niet tegen dat ze de schuld op anderen probeerde af te schuiven en zei tegen Thirza dat het haar eigen schuld was. Ook vertelde ik haar dat we met liefde door zouden willen gaan met oppassen, als ze haar lijst met regels wat korter maakte”, beëindigt Maya haar verhaal. Hoe zou jij het oplossen als je Maya was?

Thirza en Maya zijn gefingeerde namen. Op het platform Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Flaky-East-7161.

Lees ook: ‘Ik gooide stiekem de spullen van mijn zus weg’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels