‘Mijn vriend wil een ‘relatie’ opbouwen met zijn ex’

vriend

‘Het lijkt alsof hij die band idealiseert’

Anouk* haar vriend Tom is altijd al goede vrienden geweest met zijn exen gedurende hun relatie. Zelfs met onenightstands kan hij het nog goed vinden. Nu slaat Tom er een beetje in door en leeft in zijn hypothetische wereld om zo relaties te kunnen opbouwen met zijn exen. Anouk voelt zich bedrogen en uit haar frustraties op Reddit.

Daten

“In eerste instantie zat ik er niet mee dat Tom het nog goed kon vinden met zijn exen”, schrijft Anouk. “Maar hij slaat er zo erg in door dat het nu lijkt alsof hij de band idealiseert alsof zijn exen verloren familieleden zijn”, legt ze uit. “Zes jaar geleden begonnen we met daten, maar een jaar later liep het toch stuk tussen ons. Vijf jaar lang had ik niks van Tom gehoord, totdat ik ineens een berichtje kreeg van hem”, vervolgt Anouk.

“Hij zei toen tegen mij de dingen die hij nu ook tegen zijn exen zegt. Hij vertelde me dat we een mooie band met elkaar hadden en dat het zonde zou zijn om die weg te gooien. Hij dacht dat we een ‘echte’ vriendschap konden hebben.” Toch bloeide die vriendschap uit tot een nieuwe relatie tussen Anouk en Tom.

‘Beste vriendin’

“Toen we opnieuw begonnen te daten was zijn beste vriendin zijn meest recente ex”, vervolgt Anouk. “Ik had daar mijn bedenkingen bij, maar ik liet het gaan. Tom zei me dat hij haar namelijk zag als ‘een zus’. Toch zat het me ergens niet lekker”, geeft Anouk toe. “Ze waren altijd samen en hun ‘vriendschap’ was bijna identiek aan onze relatie, iets waar ik later pas achter kwam. Beetje bij beetje kwam ik achter alle details en tijdens mijn eerste ontmoeting met zijn ‘beste vriendin’ ontplofte ze.” Anouk schrijft dat Tom zijn ex boos was omdat Tom te dicht bij een andere vrouw was.

Radeloos

“Na de aanvaring vertelde ik Tom dat ik bang was dat dit nog een keer zou gebeuren met een andere ex van hem. Toen kwam er ineens iets ter sprake waarvan ik niet eens meer weet hoe dat tot stand kwam. Tom benoemde namelijk ineens de wekelijkse familiediners die hij bij zijn ex (de zogenaamde ‘beste vriendin’) bijwoonde!”, vervolgt Anouk. “Ik werd boos en vertelde hem dat hij in de hypothetische wereld waarin hij zich bevond niet moest denken dat ik dit allemaal prima zou vinden. Toch probeerde hij op me in te praten en zei me dat hij het ook niet erg zou vinden als ik dat ook zou doen met een van mijn exen.” Anouk was sprakeloos.

“Ik vraag me af of dit wel normaal is”, schrijft ze. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik zou dit namelijk nooit doen. Ik voel me niet eens meer aangetrokken tot mijn exen! Zelfs niet als ze me een berichtje zouden sturen. Ik ben vooral erg verward.” Wat vind jij van de situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam mikdix.

Lees ook: ‘Ik heb een raar gevoel bij de nieuwe vriendin van mijn zoon’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels