‘Ik belde de politie omdat mijn date ervandoor was met mijn auto’

date auto

‘Volgens hem wilde hij gewoon wat aardigs doen’

Lisa* datet nu een paar maanden met Willem. Wanneer zij na een nacht samen wakker wordt en zowel haar date als haar auto zijn verdwenen, schiet ze in de stress. Hierop belt ze de politie. Willem is hier echter behoorlijk kwaad over en nu vraagt Lisa zich af of ze dit beter anders had kunnen aanpakken.

Daten

“Willem en ik zijn nu een paar maanden aan het daten”, begint Lisa haar bericht op het forum Reddit. “We spraken elke week wel een keer af, en vorige week bleef hij bij me slapen.” Zo lijkt het alsof hun prille relatie de goede kant op gaat.

Verdwenen

“Toen ik de volgende ochtend wakker werd, waren Willem én mijn auto nergens te bekennen”, vervolgt de geschrokken vrouw. “Ook mijn autosleutel bleek verdwenen van de plek waar ik ‘m altijd verstop, en níemand weet van die verstopplek”, schrijft ze. Lisa probeert Willem dan ook te bellen, maar ze krijgt geen gehoor. Daarop neemt ze een drastisch besluit. “Toen ik na tien minuten nog niks van hem gehoord had, belde ik de politie.”

Ontbijtje

Uiteindelijk loopt de ochtend met een sisser af. “Mijn date bleek met m’n auto naar de supermarkt te zijn. Hij werd meegenomen door de politie, en mijn auto werd teruggebracht”, schrijft Lisa op Reddit. “Willem was woedend. Hij zei dat ik de politie niet had moeten bellen. Hij had simpelweg m’n auto meegenomen om ‘een ontbijtje’ voor ons te halen. Maar hij heeft nooit gevraagd of hij m’n auto mee kon nemen en ik heb nooit toestemming gegeven.”

“Volgens Willem had hij niet verwacht dat z’n goede daad zo zou escaleren. Sindsdien hebben we niet meer gepraat. Zijn broer blijft me echter vertellen dat ik dom ben geweest en dat ik het verpest heb.” Wat zou jij in Lisa’s plaats gedaan hebben?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Username241124.

Lees ook: Man woedend: ‘Haar zoontje morste z’n drinken in mijn nieuwe auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Kindel Media