Man woedend: ‘Haar zoontje morste z’n drinken in mijn nieuwe auto’

zoontje auto

‘Ik had één regel: geen eten in mijn auto’

John* heeft begin dit jaar zijn eerste eigen auto gekocht. Een flinke uitgave en hij is er dan ook hartstikke zuinig op. Wanneer het zoontje van zijn vriendin Lian een drankje over de achterbank morst, is hij dan ook woedend. Lian vindt dat hij te ver ging in zijn reactie, maar John ziet het anders. Op Reddit vraagt hij daarom om advies.

Goede zorgen

“Mijn nieuwe auto is het eerste grote ding dat ik voor mezelf heb gekocht”, begint John zijn verhaal, “het is mijn kindje en ik zorg er goed voor.” Wanneer hij z’n vriendin en haar zoontje onderweg naar z’n eigen bestemming afzet bij zijn schoonmoeder, drukt hij hen op het hart dat hij één duidelijke regel heeft: niet eten in de auto. “Lian ging akkoord, en dus vertrokken we.”

Tussenstop

Maar onderweg gaat het mis. “Haar zoontje kreeg honger dus we maakten een stop bij een tankstation en zij gingen met z’n tweeën even wat te eten halen. Na twintig minuten kwamen ze terug met allebei een slushy.” John ziet de bui al hangen en laat hen dan ook weten dat ze met de slushies niet welkom zijn in zijn auto.

“Lian zei dat ze hun slushies onmogelijk konden opdrinken zonder nóg meer te laat te komen. Ik zei dat ze de slushies konden achterlaten of konden opdrinken, maar dit zorgde voor een hele discussie”, schrijft de man op Reddit. Uiteindelijk geeft hij toe en stappen Lian en haar zoontje mét hun drankjes in de auto.

Boos

“Ik zei dat ze voorzichtig moesten doen”, schrijft John nog, maar dat blijkt niet te helpen. “Haar zoontje begon na een half uur in te dommelen en liet zijn gesmolten slushy over de hele achterbank vallen.” Oei!

“Ik vloekte en zette de auto snel aan de kant om de boel schoon te maken”, schrijft hij. Wanneer hij daarmee klaar is, kruipt John weer achter het stuur en rijdt hij met het stoom uit de oren verder. “Ik wist dat een discussie beginnen niks zou oplossen, maar ik had niet echt trek in een praatje dus ik bleef de rest van de rit stil en kortaf”, legt hij uit.

Nadat hij zijn vriendin en haar zoontje heeft afgezet rijdt John zelf verder naar zijn eigen bestemming. Eenmaal daar ontdekt hij een boos berichtje van zijn vriendin. “Ze noemde me een eikel omdat ik ze genegeerd had en dat haar zoon gewoon een foutje had gemaakt.” Hij vraagt zich af of Lian gelijk heeft. Wat vind jij?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam IrregularScrotum.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Rodnae Production