‘Mijn vriend negeerde me volledig toen we samen naar een bar gingen’

genegeerd

‘Ze deden allebei net alsof ze me niet zagen’

Shirley* en Joey zijn al een paar jaar samen. Ze gaan regelmatig met z’n tweeën naar leuke restaurants en hebben dit keer voor eentje in hun buurt gekozen. Joey heeft echter meer oog voor de serveerster en negeert Shirley volledig. Ze voelt zich enorm gekwetst en vraagt lezers op Reddit om advies. 

Heel lang gesprek

“Afgelopen weekend waren Joey en ik samen bij ons favoriete café”, begint Shirley haar verhaal. “We gingen daar ook dineren, maar zaten eerst even aan de bar met een drankje. Joey bleek de barvrouw te kennen van vroeger. Ze raakten meteen druk met elkaar in gesprek over allerlei koetjes en kalfjes. Op zich prima, behalve dan dat ze op den duur echt enorm lang zaten te praten. Ik wilde nog wel een drankje, maar kon niet tussenbeide komen.”

Erg ongemakkelijk

Joey en Shirley hadden al eten besteld, maar dat liet lang op zich wachten. “Eerst werd ik nog een klein beetje bij het gesprek betrokken, maar na een tijdje negeerden ze me allebei gewoon. Ik probeerde nog een paar keer iets te zeggen, maar dat werd meteen zó ongemakkelijk dat ik mijn mond maar hield.” Ineens laat de barvrouw Joey een speciaal menu zien en raken ze daarover aan de praat. “Joey vergat blijkbaar dat hij hier met zijn vriendin zat en dat we al eten hadden besteld”, aldus Shirley.

Zo snel mogelijk weg

Het eerst zo onschuldige gesprek ging na een tijdje over op schaamteloos flirten. “Ik voelde me echt volledig onzichtbaar”, schrijft Shirley. Na een tijdje weet ze de aandacht van een barman te winnen en bestelt ze het tweede drankje waar ze zo naar uitkeek. “Ik heb de opdracht voor het eten laten intrekken, want daar had ik al helemaal geen zin meer in. Joey hoorde dat en draaide zich eindelijk om. Hij reageerde heel bot en ging vervolgens vrolijk verder met het gesprek. Ik heb me nog nooit zo genegeerd gevoeld. Zodra ik mijn drankje ophad, ben ik opgestaan en naar huis gelopen.”

Telkens ruzie

Joey arriveerde pas een half uur na Shirley. “Hij begon meteen een ruzie en beschuldigde me ervan dat ik hem wantrouwde. Hij dacht dat ik het vermoeden had dat hij vreemdging. Dat had ik niet, ik was alleen enorm gekwetst omdat me volledig negeerde. Dat probeerde ik aan hem uit te leggen, maar hij wilde het maar niet begrijpen. Sindsdien hebben we het er nog een paar keer over gehad, maar hij raakt telkens van streek. Ik heb op deze manier geen zin meer om ooit nog naar die bar te gaan en heb hem dat ook duidelijk gemaakt. Toch ben ik bang dat dit nu een dingetje blijft in onze relatie. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Shirley aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam OddBluebird441.

Lees ook: ‘Ik durf mijn enorm aanhankelijke vriendin niet te verlaten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock