Eerste moeder vriendenkring: deze dingen zijn zeker herkenbaar voor jou

moeder

Herken jij ze?

Niet meer dagelijks een uur met elkaar aan de telefoon hangen en late borrels overslaan. Als je in je vriendengroep de eerste moeder bent, gaat dat niet alleen maar over rozen. Het is eigenlijk best wel lastig als jij de eerste bent in jouw vriendenkring die moeder is geworden. Wij vertellen je waarom.

Geen advies vragen

Op het eerste gezicht zijn baby’s erg schattig, maar als ze in een huilbui zitten, verandert die mening al snel. Vaak zegt je moederinstinct wel wat je moet doen om je baby te kalmeren, maar soms weet je het gewoon écht niet. Natuurlijk wil je je moeder niet elke keer bellen voor advies, maar jammer genoeg weten je vriendinnen ook niet wat je ertegen kunt doen.

Advies vragen

Omdat jij de eerste moeder bent in je vriendenkring, zullen jouw vriendinnen wel bij jou aankloppen voor wat advies als zij uiteindelijk ook moeder zullen worden. Jij weet dan immers al hoe je moet omgaan met typische kinderkwaaltjes. Het gevolg daarvan is wel dat al je vriendinnen jou zullen gaan zien als expert en dus erg vaak aan de telefoon zullen hangen.

Last-minute afspreken

Jouw vriendinnen zijn natuurlijk minder gebonden dan jij bent, waardoor ze vaak last-minute nog eens willen afspreken. Dat komt niet altijd goed uit voor jou, want jij hebt nog een kleine spruit om voor te zorgen. Vaak kun je ook niet snel een oppas vinden, waardoor je vaak moet afzeggen en gezellige avondjes mist met je vriendinnen.

Minder vaak meevragen

Omdat je vaak geen last-minute oppas kunt vinden, vragen je vriendinnen je wellicht minder vaak meer mee om leuke dingen te doen. Ja, je slaat waarschijnlijk de stap-avondjes over, maar het is wel leuk als ze toch even aan je denken en je meevragen. Natuurlijk heb je ook nog een partner die af en toe kan oppassen op de kleine, zodat jij ook eens kunt genieten van een meidenavond.

Begrip

Vriendinnen hebben niet altijd begrip voor het feit dat jij een kleine hebt en dat sommige dingen nou eenmaal niet meer zo makkelijk gaan als voorheen. Willen jou vriendinnen lunchen? Dan lukt jou dat soms niet omdat je baby dan waarschijnlijk een middagdutje doet. Vaak kunnen je vriendinnen het hebben, maar soms kan dit ook voor irritaties zorgen omdat ze zich steeds aan jou moeten aanpassen.

Lees ook: 7 tips als je op vliegvakantie gaat met (jonge) kinderen

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Ze | Beeld: Pexels