‘Hij kwam met een gerecycled cadeau aanzetten voor Moederdag’

cadeau

‘Ben ik nou heel ondankbaar of is mijn reactie terecht?’

Janine* en Bram zijn al een aantal jaar getrouwd. Een paar weken voor Moederdag heeft Bram een cadeau voor zijn moeder gekocht, dat hij zou retourneren omdat ze het al bleek te hebben. Toen het eenmaal Moederdag was, heeft hij dat cadeau gerecycled en aan Janine gegeven. Janine is behoorlijk teleurgesteld en vraagt lezers op Reddit om raad.

Vergeten dat ze het al had

“Een paar weken geleden ging mijn man Bram alvast op pad om een cadeau voor Moederdag te kopen”, begint Janine haar verhaal. “Hij kocht een voetmassage-apparaat en liet het thuis trots aan me zien. Er zaten diverse functies op en volgens Bram was het een enorm cool apparaat. Ik durfde het eerst niet te zeggen, maar heb het na die hele uitleg toch maar gedaan: zijn moeder heeft al zo’n apparaat. Bram en ik hadden een paar maanden geleden een soortgelijk cadeau voor haar verjaardag uitgezocht, maar dat was hij blijkbaar vergeten.”

Retourneren en iets ander kopen

Bram was eerst enorm verbaasd, maar reageerde vervolgens positief. “Hij zei tegen mij dat ik het dan wel mocht hebben”, schrijft Janine. “Ik vertelde hem dat ik niet echt behoefte heb aan zo’n apparaat, maar dat het lief was dat hij aan me dacht. Als hij het bonnetje had gehouden, konden we het terugbrengen naar de winkel. Daar stemde hij mee in en dat was de laatste keer dat we het erover hadden. Hij zette het apparaat in een kast, zei dat hij er binnenkort wel aan toe zou komen om het te retourneren en kocht iets anders voor zijn moeder.”

Erg teleurgesteld

Moederdag begon leuk voor Janine: Bram kwam met een groot cadeau de slaapkamer in. “Ik maakte het snel open, want ik was erg benieuwd. Daarna kwam de teleurstelling: het bleek hetzelfde voetmassage-apparaat te zijn dat hij een paar weken daarvoor in de kast had gezet. Ik heb hem wel bedankt, maar volgens mij kon hij wel aan mijn gezicht zien dat ik er niet echt blij mee was. Het cadeau was van origine immers niet voor mij bedoeld, dus dat maakte het een stuk minder speciaal.”

Niet met vriendin eens

Janine had door dat ze het er niet met Bram over kon hebben, omdat dat tot onenigheid zou leiden. Daarom belde ze een vriendin. “Ik vertelde haar hoe beledigd ik was. Ze zei iets wat ik niet had verwacht, namelijk dat ik dankbaar moest zijn dat hij überhaupt iets voor me heeft gekocht. Daarop antwoordde ik dat hij niets voor míj had gekocht, aangezien het cadeau eigenlijk voor zijn moeder bedoeld was. Ze zei dat ik me niet moest aanstellen en dat ik wel wat aardiger tegen Bram had mogen doen. Nu twijfel ik over mijn reactie: was het terecht dat ik teleurgesteld was?” Wat zou jij tegen Janine zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwawayrecycled101.

Lees ook: ‘Mijn vriendin dacht dat ze zwanger was, maar mijn reactie stelde haar teleur’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kyle Broad