Jayda vertelt: ‘Ik ging niet naar de bruiloft van mijn vader nadat hij me kwetste’

bruiloft vader

De vrouw vraagt zich nu af of ze de juiste keuze heeft gemaakt

Onlangs stapte de vader van Jayda* voor de tweede keer in het huwelijksbootje. Zijn nieuwe vrouw heeft haar echter enorm gekwetst, doordat ze Jayda haar halfzus niet wil accepteren als haar kind. Jayda besloot daarom niet naar de bruiloft te gaan, maar op het forum Reddit spreekt ze nu haar twijfels uit over die keuze. 

Opgevoed als eigen kind

“Vanaf het moment dat de nieuwe vrouw van mijn vader in zijn leven kwam, heeft ze duidelijk gemaakt dat ze mijn zus niet erkent als kind van mijn vader. Officieel klopt dit ook, want mijn zus is geboren in een vorig huwelijk van mijn moeder. Ze kwam in het leven van mijn vader toen ze acht jaar was en hij heeft haar altijd opgevoed als zijn eigen kind”, licht Jayda toe.

Gevraagd als bruidsmeisje

“Nadat ik, wel een biologisch kind van mijn vader, zijn aanstaande één keer ontmoet had, vroeg ze mij als bruidsmeisje. Ik vond het gek, maar stemde toe.” Niet veel later kreeg Jayda een berichtje van haar vader. Hij vroeg haar of ze het raar zou vinden als haar halfzus ook bij de bruiloft aanwezig zou zijn. “Ik zei onmiddellijk van niet. We waren allebei heel blij dat onze vader een nieuwe vrouw had gevonden met wie hij zo gelukkig was en keken uit naar de bruiloft. Op dat moment was het dus zo geregeld dat zij ook aanwezig kon zijn. Ze mocht alleen niet poseren voor de foto’s, omdat zijn nieuwe vrouw dat niet prettig vond. Mijn halfzus vond dit niet erg.”

Niet langer welkom

Toch kreeg zij een paar maanden later alsnog negatief bericht van haar vader. “Hij gaf aan dat er beslissingen waren genomen over de gasten op de bruiloft en dat mijn halfzus helaas niet meer welkom was. Ze was hierdoor erg van streek en had het gevoel dat ze voor de tweede keer een vader kwijtraakte. Dit deed me ontzettend veel pijn, waardoor ik meerdere malen het gesprek met mijn vader aan ben gegaan over het onderwerp. Het liep altijd uit op ruzie. Hij beschuldigde me ervan dat ik de speciale dag van zijn verloofde wilde verpesten.”

Twijfel over beslissing

Voor Jayda was de maat toen vol. Ze heeft haar vader verteld dat ze niet langer naar het huwelijk zou komen, laat staan als bruidsmeisje. “Inmiddels zijn we een half jaar verder en hij weigert nog steeds om met me te praten. Ook belt zijn kant van de familie me geregeld om aan te geven dat ik me aanstel. Ik vind van niet, maar misschien zat ik toch fout?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Low-Wave2872.

Lees ook: Tim vindt de fillers van zijn vriendin vreselijk: ‘Ik herkende haar nauwelijks’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels