Dit is hoe vaak gelukkige koppels ruzie hebben

ruzie

Dat is een stuk vaker dan je zou denken

Het liefst gaan we confrontatie volledig uit de weg, maar dat is natuurlijk niet mogelijk en ook helemaal niet gezond. Daarom is het prima om af en toe eens ruzie te hebben met je partner, dat hoeft dus echt niet het einde van de wereld te zijn. Ben je bang dat je te vaak ruzie hebt met elkaar? Wij vertellen je hoe vaak de meest gelukkige koppels doorgaans ruziën.

Ook al voelt het soms alsof het niet goed is voor je relatie, toch is ruziemaken wel degelijk gezond. En dan bedoelen we natuurlijk niet als jullie ruziën om elk wissewasje of dat ruzies uitmonden in naar elkaar schreeuwen, maar dat hoeven we je niet te vertellen.

Gezond ruziën

Waarom ruziemaken dan toch gezond is? Het zet jullie beide aan om naar elkaar te luisteren en elkaar uit te laten spreken. Ook is het een moment om even echt je hart te kunnen luchten. We zijn nou eenmaal allemaal mensen en dus doen we ook weleens iets fout. Het is goed om dat bij elkaar te kunnen aankaarten in een open, eerlijk en volwassen gesprek. Daarbij kun je beter geen oude koeien uit de sloot halen, ook al is dat soms lastig. Probeer verder ook toe te geven als jij een keer fout zit, verontschuldig jezelf daar dan ook voor en probeer je gedrag op dat punt aan te passen. Zo laat je zien dat je met je partner wilt meebewegen en hoeft een discussie niet uit te monden in ruzie.

Discussie

Spoedcursus ruziemaken gehad? Dan kun je nu kijken hoe vaak de koppels ruziemaken die het gelukkigst zijn. En dat is een stuk vaker dan je zou denken… Maar liefst zeven keer per week hebben deze stellen een heftige discussie, bleek uit onderzoek! Daaruit kwam ook naar voren dat koppels die weinig tot nooit ruziën een stuk ongelukkiger waren met elkaar. Tijd dus om toch zo nu en dan de confrontatie met je lief aan te gaan.

Lees ook: Oeps: meer dan 80 procent van de Nederlandse gezinnen maakt ruzie tijdens Monopoly

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels