Rachel Hazes blikt terug op verslavingsperiode André: ‘Zo heftig’

Rachel Hazes

‘Dat was ook voor het eerst dat ik André hoorde huilen.’

In de langverwachte documentaire van André Hazes zien we wat er de afgelopen twee jaar allemaal is gebeurd in zijn leven. De zanger vertelt openhartig over de periode waarin hij verslaafd was aan drank en drugs. Moeder Rachel Hazes heeft hier lange tijd niks over gezegd, maar in gesprek met Story praat ze nu openhartig over deze heftige verslavingsperiode.  

Heftige beelden

In de documentaire spreekt André openhartig over de drang om een einde aan zijn leven te maken. Voor Rachel is het natuurlijk heel moeilijk om je zoon zo te horen praten. “Dat vond ik zo heftig. Het is heel naar wanneer je je zoon hoort zeggen: Ik heb geen zin meer in het leven. Dat is het ergste wat je als moeder kunt horen”, vertelt ze in gesprek met Story. “We hebben toen ook allebei gehuild. Dat was ook voor het eerst dat ik André hoorde huilen. Hij hield zich altijd groot. Dat kon hij niet meer. Ik word nog steeds verdrietig als ik aan dat moment terugdenk.”

Ontkenning

In eerste instantie wist Rachel ook niet dat haar zoon verslaafd was. “We zijn altijd een familie geweest waarin alles besproken kon worden. En dan geloof ik mijn kind als hij het ontkent”, aldus Rachel. Inmiddels is duidelijk geworden dat de zanger wel degelijk verslaafd was, maar ook dat hij de afgelopen twee jaar hard aan zichzelf heeft gewerkt. Inmiddels is hij dan ook clean.

28ste verjaardag

Afgelopen week werd ook duidelijk dat Sarah van Soelen, de ex van André, minder blij is met de docu. “Ik heb ervoor gezorgd dat hij zijn 28ste verjaardag heeft gehaald”, stelde ze. “En in die documentaire word ik weggezet als een meisje dat het gewoon nét niet was. Terwijl ik denk: zonder mij was je nog verder de afgrond ingegaan.” Desondanks heeft ze nog steeds het beste voor met haar ex, en hoopt ze dat hij nu gelukkig is. “Maar ik houd mijn hart vast, want straks komen de optredens weer. Ik hoop, en dat gun ik hem, dat hij weer gaat knallen op het podium. Want dat kan hij als geen ander.”

Lees ook: André Hazes en Monique Westenberg samen op vakantie: ‘Met én voor elkaar’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Brunopress