‘Mijn vriendin mocht niet op de bruiloft van mijn broer komen’

vriendin bruiloft

“Ze was niet uitgenodigd”

Emma (28) is al vier jaar samen met haar vriendin. Ze delen lief en leed en zijn dol op elkaar. Haar broer Dan ging afgelopen week trouwen, maar hij nodigde Emma’s vriendin niet uit voor de bruiloft. Dit had volgens Dan te maken met de coronamaatregelen. Maar als de grote dag van Dan is aangebroken, ziet Emma dat elke gast een +1 heeft meegenomen… 

Goede relatie

“Ik ben een vrouw die een relatie heeft met een vrouw. We wonen samen en zijn van plan een huis te kopen en om te trouwen”, begint Emma haar verhaal op het forum Reddit. De vrouw vervolgt dat ze een tijd terug de uitnodiging voor haar broers bruiloft kreeg, maar dat alleen haar naam op de uitnodiging stond. “Ik vroeg Dan waarom alleen mijn naam op de uitnodiging stond. Hij antwoordde dat niemand een +1 mee zou nemen, vanwege de coronamaatregelen.” Emma vervolgt dat ze de reden fair vond en er verder niet meer naar vroeg.

Bruiloft

Als de bruiloft op zaterdag is aangebroken, ziet Emma echter dat iedereen een +1 heeft meegenomen. “Zelfs mijn nicht die nog niet eens officieel een relatie heeft, had die jongen meegenomen. Het is niet de eerste keer dat mijn vriendin anders wordt behandeld, maar dit was wel heel erg! Ik was woedend, maar ik bleef rustig en lachen tijdens de ceremonie.”

Niet uitgenodigd

“Tijdens de receptie zag mijn familie dat mijn vriendin er niet was. Iedereen vroeg me daarom waarom ze er niet was.” Om de goede vrede te bewaren, overwoog Emma te zeggen dat haar vriendin ziek was, maar ze besloot de waarheid te vertellen. “Ik zei: ‘Ze is niet uitgenodigd. Ik vraag me af waarom…’ Ik schreeuwde niet, maar je kon aan mijn stem horen dat ik behoorlijk bitter was. Kort daarna kwamen mijn broer en zijn kersverse vrouw op me afgestormd. Ze was in tranen en mijn broer siste boos naar me, dus toen ben ik weggegaan.”

Boos

“Mijn familie praat nu niet tegen me, behalve om tegen me te schreeuwen. Mijn moeder blijft maar zeggen dat het een misverstand was. Mijn vader wil dat ik mijn excuses aanbied – ook al was het fout om mijn vriendin niet uit te nodigen. Hij vindt dat het de dag van mijn broer en zijn vrouw was en dat ik daar geen drama over moet maken.”

“Mijn moeder heeft me ook gevraagd om mijn excuses aan te bieden. Ik kan het doen, maar ik wil het eigenlijk niet. Wat zouden jullie doen?”, vraagt de vrouw zich dan ook af.

Emma is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal middels een wegwerp-account. 

Lees ook: ‘Ik wil niet dezelfde auto voor mijn stiefdochter kopen als voor mijn dochter’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels