Deze 8 eigenschappen maken je een goede vriendin!

Bezit jij deze eigenschappen?

Hoe verliefd je ook op je partner bent en hoeveel tijd je ook met diegene doorbrengt; niets haalt het bij je allerbeste vriendin. Zij blijft toch echt wel een van de belangrijkste mensen in je leven. Als je deze eigenschappen bezit ben jij zo’n goede vriendin!

1. Je weet hoe je een geheim moet bewaren

Zelfs als het een geheim is dat supersmeuïg is, houd jij het nog voor je. Gewoon omdat dat een ongeschreven regel is als beste vriendinnen.

2. Je weet altijd hoe de ander zich voelt

Weet jij altijd hoe je vriendin zich voelt zonder dat je het hoeft te vragen? Dan ben jij een goede vriendin. Je hebt namelijk genoeg aandacht aan haar besteed om dit te kunnen weten.

3. Je luistert goed naar haar

Ook al begint ze voor de zoveelste keer over hetzelfde probleem op haar werk of in haar relatie; je blijft naar haar luisteren en haar advies geven. Ook al heb je dat advies de week ervoor ook al gegeven.

4. Je bent altijd eerlijk

Een vriendschap waarin je op je woorden moet letten of waarin je niet jezelf kunt zijn is geen goede vriendschap. Ben jij altijd eerlijk? Dan siert dat jou en jullie vriendschap.

5. Je bent nooit lang boos op haar

Natuurlijk kunnen ruzies in de beste vriendschappen voorkomen, maar je waardeert de vriendschap die jullie hebben te veel om lang boos op haar te blijven.

7. Je steunt haar onvoorwaardelijk

Je bent haar grootste steun en ze kan altijd met jou praten over belangrijke beslissingen in haar leven. Je luistert daarbij goed naar haar en laat haar haar eigen keuzes maken.

8. Je bent nooit jaloers op haar

Krijgt zij een betere baan dan jij hebt? Valt ze veel af en wilde jij dat eigenlijk ook? Heeft zij een leuke vriend en een fijn huis en woon jij nog in je eentje in een flatje? Good for her. In een goede vriendschap laat je je niet leiden door jaloezie, maar juist door blijdschap wanneer het de ander goed gaat.

Lees ook: Op welke manier zoen jij met je partner? Dit zegt het over jullie relatie

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels