Familieproblemen: ‘Mijn vriendin wordt door haar vader geslagen’

geslagen

Zijn vriendin wil echter niet dat hij ingrijpt

Jake* heeft al een tijdje een relatie met Carla. De twee zijn dolgelukkig met elkaar en kunnen goed met elkaar praten. Onlangs vertelde Carla aan Jake dat haar vader haar had geslagen. Ze eiste dat Jake er niets aan zou doen, maar daar heeft Jake zo zijn twijfels over. Hij vraagt om advies op het anonieme platform Reddit.

Geweld

Jake vertelt dat hij en Carla nu zo’n zes maanden samen zijn en dat ze de liefste vrouw is die hij ooit ontmoet heeft. Echter zit één ding hun relatie in de weg en dat is dat haar ouders nogal bezitterig en manipulatief zijn volgens Jake. Hij vertelt dat de twintigjarige Carla nog steeds bij haar ouders woont, samen met haar twee jongere broertjes. De familieband is nooit heel sterk geweest. Sterker nog, er is zelfs sprake van geweld bij Carla thuis.

Geslagen

“Ze vertelde me dat haar vader haar en haar broertjes als kind sloeg”, vertelt Jake. “Eergisteren vertelde ze me dat haar ouders haar telefoon hadden afgepakt zodat we niet konden praten en toen ging er al een belletje rinkelen bij mij. Carla is een volwassen vrouw en moet haar eigen keuzes kunnen maken”, stelt Jake. “Dus toen ze gisteren haar telefoon terugkreeg, vertelde ze me dat haar vader haar geslagen had. En niet één klap, maar een hard pak slaag met zijn vuisten. Zoals je je kunt voorstellen was ik woedend en wilde ik haar vader iets aandoen en de politie bellen.” Maar dat wilde Carla niet. “Ze zei dat ik niets moest doen, want als ik hem pijn zou doen, zou het haar ook pijn doen.’

Actie ondernemen

Jake hoopt dat Carla zo snel mogelijk bij hem kan intrekken, zodat ze uit huis kan. Echter, hij wil de mishandeling door Carla’s vader niet zomaar vergeten. “Ik heb het gevoel dat ik haar in de steek laat door niets te doen en ik kan niet gewoon thuis blijven zitten.” Jake vraagt daarom om advies. “Misschien bel ik een hulplijn die zich bezighoudt met huiselijk geweld. Ik weet echt niet wat de beste optie is op dit moment. Ik wil haar vader echt pijn doen, maar ik wil Carla niet nog meer trauma bezorgen, want dat verdient ze niet.” Welk advies zou jij Jake willen geven?

*Jake en Carla zijn niet de echte namen van het stel. Jake deelt zijn verhaal op Reddit onder de naam Not_significant.

Lees ook: Vrouw vraagt advies: ‘Mijn stiefdochter begint zich tegen haar moeder te keren’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels