Dít doen gelukkige koppels voordat ze gaan slapen

4. Geen ruzie uitpraten

Het liefst kruip je natuurlijk zonder onenigheid je bed in, maar de tip van gelukkige stellen is juist om ’s avonds geen gevoelige onderwerpen meer aan te snijden. In de avonduren ben je vaak moe  en is je geduld sneller op – niet de ideale omstandigheden om rustig een ruzie uit te praten. Probeer dat discussiepunt dus te laten liggen tot een beter moment en houd het ’s avonds vredig in de slaapkamer.

5. Hart luchten

Hoewel gelukkige stellen elkaar dus liever niet ’s avonds in de haren vliegen, werkt het juist positief om wel je hart bij elkaar te luchten. Vertel elkaar hoe je (werk)dag was, waar je je zorgen over maakt, of wat voor goede ideeën je had. Op deze manier bied je elkaar steun en een luisterend oor, wat je relatie alleen maar sterker maakt.

6. Kinderen buiten de slaapkamer

Als je jonge kinderen hebt, kan het nog een tikkeltje lastiger zijn om tijd voor elkaar te vinden. Vergeet niet dat jullie niet alleen ouders zijn, maar ook een stel. Tijd nemen voor jullie tweetjes is belangrijk voor een gezonde relatie. Probeer je kinderen dus aan te leren dat ze altijd mogen aankloppen bij nachtmerries of als ze ziek zijn, maar dat de slaapkamer verder privéterrein is. Zo kunnen jullie twee je ’s avonds ongestoord terugtrekken.

Pagina 2/2

Lees ook: Stel je partner deze 7 vragen om een sterkere relatie te krijgen 

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash