Oh oh… Dit is het teken dat je relatie gedoemd is om te falen

Je relatie kan beter wat langzamer beginnen

De eerste weken van een relatie staan vaak bol van de romantische gebaren en een enorme hoeveelheid aan genegenheid. Heel leuk allemaal, maar het is volgens onderzoekers veel slimmer om het allemaal wat rustiger aan te doen. De eerste jaren bepaalt namelijk hoe het zal gaan met jullie relatie in de toekomst. 

Dit verwacht je niet.

Affectie

Je zou juist denken dat veel romantiek goed is voor een relatie. Dat is in zekere zin ook zo, alleen niet in de eerste jaren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat koppels die in de eerste jaren veel aanhankelijker zijn een grotere kans hebben om te scheiden. Affectie zou dan op den duur de enige verbinding zijn in een relatie en dan kan het een probleem gaan vormen.

Persoonlijkheid

Het advies luidt dat je affectie moet tonen op de geschikte momenten en niet altijd. Anders loop je het risico dat het geforceerd gaat worden en dan is het einde nabij. Leer elkaar dus eerst goed kennen en kom erachter of jullie elkaar ook echt zo leuk vinden als jullie denken dat jullie elkaar vinden. Die bekende ‘klik’ is minstens zo belangrijk als passie. Als die klik goed genoeg is, dan komt dat vaak vanzelf wel.

Lees ook: Wat voor achtergrond heb jij op je smartphone? Dit zegt het over je persoonlijkheid

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: pxhere