‘Mijn vrouw heeft me bedrogen met een van onze vrienden’

bedrogen

‘Ik weet niet hoe alles weer ‘normaal’ kan worden tussen ons’

Floris* is al een aantal jaar getrouwd met Maxime. Hij is er onlangs achter gekomen dat Maxime heeft hem bedrogen met een gemeenschappelijke vriend van hen. Maxime wil nog wel met Floris verder, maar hij twijfelt. Op het forum Reddit vraagt hij lezers om raad.

Naar elkaar toe gegroeid

“Mijn vrouw Maxime is onlangs vreemdgegaan met een goede vriend van ons”, begint Floris zijn verhaal. “Maxime en ik zijn dik tien jaar samen en vijf jaar getrouwd. In het afgelopen jaar is ze veel naar twee van mijn vrienden toe gegroeid. Ze ging bij hetzelfde bedrijf werken als een van hen, ze gingen samen naar de sportschool en ze was vaak bij barbecues en feesten. Ik ken die vrienden ook al heel lang en dacht dat ik ze wel kon vertrouwen. Niet blijkt dus minder waar.”

Alles opgebiecht

Een paar dagen voor Floris zijn bericht op Reddit schrijft, heeft zijn vrouw alles opgebiecht. “Maxime vertelde me dat zij en een van onze vrienden gevoelens voor elkaar hadden. Dat hebben ze ook aan elkaar kenbaar gemaakt. Dat maakte me al behoorlijk verdrietig, maar de klap op de vuurpijl was dat ze ook nog eens meerdere keren hebben gezoend. Maxime zei er nadrukkelijk bij dat ze nooit volledig intiem met elkaar zijn geweest, maar ik vind dat zoenen al erg genoeg.”

Stress en paniek

Floris heeft het gevoel dat zijn vertrouwde leventje volledig uit elkaar valt. “Ik wil mijn vrouw en mijn vrienden niet kwijt, maar ik weet niet hoe ik dit moet verwerken. Maxime zweert dat ze enorm veel van me houdt en dat ze er alles aan wil doen om bij elkaar te blijven. Ze wil aan de relatie werken en ergens wil ik dat ook wel, maar ik merk dat ik nog te gebroken ben door het nieuws. Ik weet niet hoe we het voor elkaar gaan krijgen dat alles weer ‘normaal’ voelt. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Floris zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man anoniem zijn verhaal.

Lees ook: ‘Mijn broer stuurt me vervelende mails omdat ik op mannen val’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Fransisco Gonzalez