‘Ik vind het steeds moeilijker om te zien dat mijn verloofde wat dikker wordt’

dikker

‘Ik denk dan: ‘dat is walgelijk’ of ‘ze is echt smerig”

Tommy* is al een aantal jaren samen met zijn vriendin Kirsten. Een aantal maanden geleden ging hij op zijn knieën voor Kirsten, waardoor ze nu verloofd zijn. Toch loopt hij ergens tegen aan in hun relatie. Kirsten heeft namelijk last van wat gewichtstoename. Op Reddit doet Tommy zijn verhaal.

Dikker

“Ik weet eigenlijk niet hoe ik het anders moet zeggen…”, begint Tommy zijn verhaal. “Maar de laatste paar jaar is mijn verloofde in een vrij snel tempo wat dikker geworden. Dit zit me eigenlijk al een tijdje dwars. “Ze vertelt me erg vaak dat als ze eten besteld op kantoor, ze altijd voor de gezonde opties gaat zoals smoothies, poke bowls of salades.”

Schommelen

“Kirsten zei me laatst dat ze zichzelf om de maand weegt en dat haar gewicht erg aan het schommelen is, maar dat ze over het algemeen aan het afvallen is”, vervolgt Tommy. “Ik geloof haar gewoon niet. Als ze grapjes maakt over haar buik of als ik ernaar kijk en zie dat haar buik verder uitsteekt dan haar borsten, kan ik niet anders doen dan staren. Ik denk dan: ‘dat is walgelijk’ of ‘ze is echt smerig’.” Tommy schrijft dat hij eigenlijk alleen maar teleurstelling voelt als hij naar haar kijkt.

Lastige situatie

“Kirsten is erg gevoelig, maar ik wil niet dat mijn gevoel zich ontwikkeld in boosheid. Ik ben de laatste maanden een aantal kilo afgevallen, en ik voel me echt goed. Maar ze wil niet met me meedoen als ik iets gezonds wil maken of wil gaan wandelen. Het is excuus na excuus.” Tommy vertelt dat hij weet dat hij haar gevoelens kwetst als hij erover begint en dat ze zich dan heel lelijk en vies gaat voelen. Ze zal gaan denken dat Tommy haar niet aantrekkelijk vindt.

“Ik vind haar nog steeds lief, mooi, aardig en lichamelijk aantrekkelijk, maar als ik er nu niets over zeg, maak ik me zorgen over haar gezondheid en dat ze nog dikker wordt. Ik vraag me gewoon af hoe ik dit op een voorzichtige manier ter sprake kan brengen. Ik wil haar laten weten hoe ik me voel.” Tommy vraagt of de lezers van Reddit een manier hebben zodat Kirsten de situatie wat beter gaat begrijpen zonder zich gekwetst te voelen. Wat adviseer jij Tommy?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Usingadspaceformemes.

Lees ook: ‘Mijn vriend laat mij nooit in zijn telefoon kijken, is dat raar?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels