‘Ik geef mijn neefje borstvoeding nu mijn zus in het ziekenhuis ligt’

borstvoeding

‘Ik vond het beter om hem ook mijn borstvoeding te geven’

Mila* heeft een zus, Daphne, die een week geleden is bevallen. Door complicaties tijdens de bevalling ligt Daphne helaas in coma in het ziekenhuis. Nu Daphne niet in staat is om haar kindje borstvoeding te geven, heeft Mila besloten om dit for the time being van haar over te nemen. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Kolven

“Mijn man, die tevens ook Daphnes arts is, heeft een deel van de moedermelk die ik kolf gebruikt om de baby van mijn zus te voeden”, begint Mila haar verhaal. “Dit heeft hij gedaan, zodat de baby de juiste voeding krijgt totdat mijn zus wakker wordt en zelf kan beslissen of ze borstvoeding wil geven of niet.”

Borstvoeding

“Mijn zwager is een van mijn beste vrienden”, vervolgt Mila. “We hebben samen besloten dat hij tijdelijk bij ons intrekt, zodat mijn man en ik kunnen helpen met de baby.” Mila schrijft dat haar zwager erg gestrest is over het feit dat haar zus in het ziekenhuis ligt, en ook nog eens een pasgeborene heeft. “Het afkolven werd steeds moeilijker, omdat ik ook nog borstvoeding geef aan mijn eigen kinderen.” Mila heeft zelf namelijk ook nog een tweeling van elf maanden. “Ik vond het beter om de baby van mijn zus ook mijn borstvoeding te geven, puur omdat het mij zowel tijd als pijn bespaart.” Mila’s man en zwager waren het hiermee eens.

Demonisch

“De moeder van mijn zwager besloot vandaag om onverwachts wat eerder op kraamvisite te komen, dus toen ze binnenkwam zag ze dat ik haar kleinzoon aan het voeden was. Ze werd meteen kwaad en noemde me ‘walgelijk’ en zei dat ik ‘onmenselijk’ was.” Mila’s zwager was in de kamer naast hun en kwam binnen toen hij het geschreeuw hoorde. “Hij verdedigde me onmiddellijk en vertelde zijn moeder dat ik gewoon de baby voedde en hem letterlijk in leven hield.”

“Zijn moeder wilde hier niks van weten en spuugde op de grond. Ze vertelde me dat ik demonisch bezig was. Mijn vader zette haar het huis uit en vertelde haar dat ze niet in de buurt van de baby mocht komen, totdat ze haar excuses aan mij had aangeboden.” Mila kan het maar niet uit haar hoofd krijgen, omdat ze nu niet meer weet of dat wat ze doet eigenlijk wel het goede is. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam areyewokay11.

Lees ook: Opgebiecht: ‘Ik heb aangifte gedaan tegen mijn vriend’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels