Man vertelt: ‘Ik liet mijn vriendin achter op de top van een berg’

man vriendin top van berg

De man besloot alleen af te dalen, omdat hij anders een voetbalwedstrijd zou missen

Joey* is een echte sportliefhebber. Hij kijkt graag sport, maar is zelf ook een fanatieke bergbeklimmer. Zijn vriendin Ruby* is iets minder sportief aangelegd, maar besloot op een ochtend de uitdaging aan te willen gaan. Joey zag het niet zitten, maar besloot het een kans te geven. Samen gingen ze op pad om een berg te beklimmen, maar helaas werden Joey’s vermoedens werkelijkheid. 

Vroeg vertrokken

“Zondag heb ik een berg beklommen. De berg was goed te doen was, zeker als je wat meer ervaren bent zoals ik, maar je bent er toch een paar uur zoet mee,” begint Joey zijn verhaal. “Ik ben vroeg vertrokken, zodat ik om één uur terug was voor een voetbalwedstrijd die ik niet kon missen. Toen ik die ochtend opstond, zei mijn vriendin ineens dat ze mee wou. Ik was stomverbaasd.” Joey’s vriendin, Ruby, wil zichzelf al langer uitdagen, maar Joey wil haar niet verplichten om mee te gaan.

Vlot tempo

“Voordat ik ermee instemde dat ze mee zou gaan, heb ik nog eens benadrukt dat het een hele uitdaging voor haar zou zijn. Ik vertelde haar ook dat ik in vlot tempo zou lopen, omdat ik op tijd thuis moest zijn voor de wedstrijd.” Joey bood nog aan dat ze later die week samen een lichtere wandeling zouden kunnen maken, zodat het voor Ruby wat relaxter was. “Maar ze stond erop om mee te gaan en was ervan overtuigd dat ze me bij kon houden.”

Omdraaien geen optie

Zo gezegd, zo gedaan, Joey nam Ruby mee naar de berg. “Maar zo ging het natuurlijk niet,” vervolgt Joey. “Ze raakte meteen achterop, voordat de echte klim zelfs maar begon. Ik had al snel door dat het niet ging en ik bood aan om terug te gaan. Dan konden we het later op een rustig moment nog eens proberen.” Omdraaien was echter geen optie voor Ruby, ze was ervan overtuigd dat ze gewoon even moest wennen aan het hoogteverschil. “Onzin natuurlijk, het heeft ons meer dan twee uur gekost om naar de top te klimmen en ze heeft onderweg alleen maar om water gesmeekt.”

Ruzie op de top

Het kostte misschien wat moeite, maar het stel bereikte uiteindelijk de op. “Op de top vertelde ik haar dat we de weg naar beneden sneller zouden moeten afleggen dan naar boven. Anders zou ik de aftrap van de wedstrijd missen.” Dat werd Joey helaas niet in dank afgenomen. “Ze werd hartstikke pissig en dacht dat ik de wedstrijd belangrijker vond dan quality time met mijn vriendin. Dat slaat nergens op natuurlijk, ik heb het haar van tevoren duidelijk verteld. Ik was zelfs zo respectvol om mijn tempo op de heenreis aan te passen.” Dat hielp echter niet, Ruby werd alleen maar bozer. “Ze schreeuwde over de hele berg dat ik haar net zo goed daarboven achter kon laten.”

Afdaling makkelijker

Joey was er helemaal klaar mee en besloot zijn vriendin haar ‘zin’ te geven. “Ik vertelde Ruby dat de afdaling gemakkelijker was en dat er genoeg mensen waren om haar te helpen als ze het nodig had. Vervolgens ging ik alleen de berg af.” Nadat Joey had besloten zijn vriendin op de top van de berg achter te laten en alleen af te dalen, kwam de spijt. “Ik voelde me slecht, dus ik wachtte op haar in de auto en volgde de voetbalwedstrijd op mijn telefoon. Ze kwam pas beneden toen de tweede helft al bezig was, waar ik haar op wees zodra ze de deur opendeed. Maar Ruby wilde niet met me praten.” Joey beseft maar al te goed dat hij een fout is begaan door zijn vriendin op de top achter te laten. Aan de andere kant heeft hij zijn vriendin van tevoren meermaals gewaarschuwd. Op het forum vraagt hij advies over de situatie. Wat zou jij doen in Joey’s situatie? Moet hij zijn excuses aanbieden of had hij gelijk?

*Joey en Ruby zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum deelt de nam zijn verhaal onder de naam u/moneytreesplease.

Lees ook: Man: ‘Mijn zwangere vriendin is woedend omdat ik een vaderschapstest wil laten doen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels