Milou: ‘Ik wil geen extra rekeningen betalen doordat mijn stiefdochter bij ons woont’

Ruzie

‘Mijn man is het niet met me eens’

Milou*  is drie jaar getrouwd met haar man Jan. Beiden hebben ze kinderen uit een vorig huwelijk, Milou heeft namelijk een zoon en Jan heeft een dochter, Lena. Beiden woonden ze niet meer thuis, totdat Jan zijn dochter tijdelijk onderdak nodig had en weer bij Milou en Jan kwam wonen. De rekeningen lopen hierdoor op, en hiervoor is Milou niet bereid te betalen…

Stiefdochter

Milou deelt haar verhaal op het platform Reddit. “Mijn stiefdochter is twee jaar geleden afgestudeerd en werkt sindsdien. Ze woonde altijd op zichzelf, maar haar huurbaas begon vervelend te doen waardoor ze weer tijdelijk bij ons is komen wonen.” Milou vindt het geen probleem dat Lena bij hun woont, maar vind wél dat ze mee moet betalen met de rekeningen.

Hogere rekening

“Mijn man bracht ter sprake dat de rekeningen de laatste tijd omhoog zijn gegaan. Logisch, want we wonen nu met drie mensen in plaats van met z’n tweetjes.” Milou vertelt dat het haar logisch leek dat de rekeningen door drieën gedeeld zouden worden, aangezien ze alle drie volwassen zijn én Lena ook gewoon werkt. “Mijn man was het hier niet mee eens en wou alles verdelen onder ons tweeën.”

Ruzie

“Ik vind dit oneerlijk aangezien ik extra geld moet betalen voor een volwassen vrouw die ook nog eens een baan heeft en nu dus ‘gratis’ woont. Daarnaast is mijn zoon aan het afstuderen en ben ik aan het sparen voor een cadeau. Ik zit al laag in mijn budget, doordat ik een groot deel van mijn inkomen spaar voor dat cadeau”, vertelt Milou. Toen ze aan haar man vertelde dat ze het hier niet mee eens was, vertelde haar man dat Lena hier juist was om een beetje te sparen. “Ik ben toch ook aan het sparen? Toen ik dat tegen hem zei, zei hij dat het belangrijker is om een jong volwassen hulp te bieden dan te sparen voor een afstudeercadeau.”

Milou vertelt dat ze hierdoor erg geïrriteerd werd, en aangaf dat ze ook niet zou betalen voor Lena haar kosten als ze niet aan het sparen was voor een cadeau. “We bleven maar discussiëren. Ik heb mijn standpunt niet veranderd, maar hij ook niet. Ben ik degene die fout zit?”, aldus Milou.

Wat vind jij van de situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam AttitudeEquivalent96.

Lees ook: Johanna: ‘Ik ben teleurgesteld dat ik nooit kleinkinderen krijg’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels