Knappe mensen zijn vaker ongelukkig in de liefde en híerdoor komt dat

knappe mensen
Er wordt veel duidelijk

Het innerlijk is vaak belangrijker dan het uiterlijk, maar je voorkomen speelt toch wel een grote rol in het vinden van de liefde. Er wordt nog weleens gedacht dat knappe mensen makkelijker aan een relatie komen, maar dat blijkt helemaal niet het geval te zijn.


Het uiterlijk speelt toch wel een belangrijke rol in de liefde.

Onderzoek
Knappe mensen hebben het makkelijker op liefdesgebied? Nope. Uit onderzoek van niemand minder dan onderzoekers van Harvard blijkt dat knappe mensen het juist lastiger hebben. Broadly meldt dat volgens het onderzoek knappe mensen juist meer moeite hebben om een lange relatie in stand te houden.

Verklaring
Hoe dat kan? Het heeft te maken met de instelling van knappe personen. Mensen die hun uiterlijk meehebben, denken eerder dat de wereld aan hun voeten ligt. Die gedachte is niet geheel onterecht. Eerdere onderzoeken wezen al uit dat knappe mensen vaker meer verdienen en hogere cijfers halen. Om precies deze reden denken mensen met goede looks dat ze ‘iedereen kunnen krijgen’ en dat laatste, dat is natuurlijk niet waar. Echter denken knappe(re) mensen daardoor wel sneller dat het beter is om nog even verder te zoeken of wordt een relatie verbroken wanneer een (ogenschijnlijk) leuker iemand voorbij komt.

Heb jij een superknappe vent aan de haak geslagen? Dan hoef je heus niet bang te zijn dat hij je zomaar verlaat. Het geldt natuurlijk niet voor alle knappe personen.

Lees ook: Mensen met dít sterrenbeeld gaan het meest vreemd

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels