Opgebiecht: ‘De beste vriend van mijn man is verliefd op mij’

verliefd

Hind vraagt zich af of ze dit aan haar man moet vertellen

Hind* en haar man David zijn al zeven jaar samen en zijn sinds afgelopen juli getrouwd. Door de jaren heen is de vrouw ook bevriend geraakt met Davids vrienden. Al zou een van hen graag méér dan bevriend willen zijn met Hind. 

Vrienden

“Omdat veel van mijn vrienden in het buitenland wonen en ik ze maar een paar keer per jaar zie, brengen David en ik veel tijd door met zijn vrienden. Door de jaren heen zijn ze ook mijn vrienden geworden”, begint Hind haar verhaal op het forum Reddit.

Vreemdgaan

Van één van Davids beste vrienden, Jacob, heeft ze echter niet zo’n hoge pet op. “Hij is al een paar jaar samen met zijn vriendin, maar is ook al meerdere keren vreemdgegaan. Hij zegt altijd dat het normaal is om vreemd te gaan”, vertelt Hind. “David en zijn andere vrienden hebben hem hier al zo vaak op aangesproken. Ze zeggen dat hij het beter uit kan maken met zijn vriendin als hij zo graag met anderen wil zoenen en slapen of dat hij voor een open relatie moet gaan. Dit wil hij echter niet. Hij wil namelijk wel dat zijn partner trouw aan hem is, hij wil alleen zelf niet trouw zijn.”

Vreemd gedrag

Een paar maanden geleden viel het Hind op dat Jacob zich anders naar haar gedroeg. “Hij deed veel vriendelijker en was aanhankelijker dan normaal. Ik dacht er niet te veel van, tot een paar dagen geleden. We zaten naast elkaar en ineens raakte hij mijn dij aan”, vertelt de vrouw. “Hij bood zijn excuses aan en zei dat het per ongeluk ging. Ik negeerde het gewoon, maar mijn onderbuikgevoel zei me dat er iets niet klopte.”

Verliefd

Hind had gelijk. “Gisteren vertelde Jacob me dat hij verliefd op me is. Hij zei dat hij niet kan stoppen met naar me kijken en dat hij alleen maar aan mij kan denken”, vertelt de vrouw op het forum. “Ik herinnerde hem eraan dat ik getrouwd ben. Getrouwd met zijn beste vriend. Ik vertelde hem dat ik heel veel van David houd en dat ik altijd trouw aan hem zal blijven. Jacob bood zijn excuses aan smeekte me om het niet aan mijn man te vertellen.”

Eerlijk zijn

De vrouw wil het voorval echter wel aan haar man vertellen. “Als ik dit voor hem verberg, komt het misschien in de toekomst nog wel aan het licht. Dat risico wil ik niet nemen. Ik wil eerlijk zijn naar mijn man toe, maar hoe kan ik hem het beste vertellen dat zijn beste vriend verliefd op mij is?”, vraagt Hind op het forum. Wat zou jij haar aanraden?

*Hind, David en Jacob zijn niet de echte namen van de personen. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Afraid_Math8582. 

Lees ook: Man: ‘Ik wil dat mijn verloofde mijn achternaam overneemt als we trouwen’

Bron: Reddit | Beeld: iStock