Loopt je relatie nogal stroef? Zo kun je een pauze nemen

pauze

Dat betekent niet dat de relatie voorbij is, maar dat je elkaar weer probeert te vinden

Loopt het niet zo lekker tussen jou en je partner? Misschien is het dan tijd om even wat afstand van elkaar te nemen met een pauze. Maar hoe bespreek je dit met elkaar? Wij vertellen je hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Op een rijtje

Ups en downs heb je in elke relatie, dat is volkomen normaal. Maar hoe kom je weer uit zo’n dieptepunt? De oplossing kan dan zijn om even een pauze te nemen, maar soms is het lastig om dat voor te stellen aan je partner. Misschien ben je bang dat het overkomt alsof je de relatie helemaal niet meer ziet zitten, terwijl dat helemaal niet je bedoeling is. Je wilt alleen even de boel op een rijtje zetten voor jezelf. Daarom is het handig om dit goed aan te pakken.

Hebben jullie regelmatig kleine ruzies om niks, maar voelen jullie nog wel veel voor elkaar? Dan kan het handig zijn om even een break te nemen. Jullie zitten alleen even niet op één lijn, maar kunnen daar waarschijnlijk wel weer komen.

Communicatie

Hoe vertel je dit aan je partner? Probeer de vragen die je voor jezelf hebt goed te communiceren aan je partner en leg daarbij uit dat je die vragen graag beantwoord wilt hebben door wat tijd voor jezelf te nemen om daarover na te denken. Wees niet bang om daarbij te zeggen hoe je je voelt: communicatie is het allerbelangrijkste. Leg dus uit waarom je denkt dat dit jullie kan helpen en waar je aan wilt werken. Geef ook vooral aan dat je hier samen sterker uit wilt komen en hoe lang je nodig denkt te hebben. Spreek af wanneer je elkaar weer zult zien. Hou alles vooral open en duidelijk.

Selfcare

Deze pauze hoeft helemaal niet zo lang te zijn. Een week is vaak al voldoende. Elkaar te lang niet zien kan er namelijk voor zorgen dat jullie bepaalde problemen uit de weg gaan en dat is niet bevorderlijk voor de relatie. Pak in dat weekje je gezonde en normale ritme op en probeer wat meer aandacht aan jezelf te schenken, dat heb je verdiend.

Lees ook: ‘Het doet me pijn dat ik in een relatie zit met een realist’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Pexels