‘Ik lieg continu tegen mijn vrouw en mijn zoon dreigt me te verklikken’

man geheim

‘Mijn zoon dropt steeds hints bij m’n vrouw over wat ik doe’

Thymen* leeft met een groot geheim, dat hij al maanden verborgen houdt van zijn vrouw Carla. Maar nu zijn zoon hem op heterdaad betrapt heeft, weet hij dat hij toch echt de waarheid zal moeten opbiechten. Op Reddit vraagt hij hoe hij het nieuws met zijn vrouw kan delen.

Geheim

“Ik heb mezelf een beetje in de nesten gewerkt”, deelt Thymen. Het zit namelijk zo: “Achter haar rug om ben ik al zes maanden lang aan het tuinieren.” Hij legt uit: “Ik houd ontzettend veel van Carla. Ze is slim, zorgzaam, mooi van binnen én van buiten…maar ze slaagt er simpelweg niet in om planten in leven te houden. Het is elke keer hetzelfde liedje: ze koopt een stel planten en besluit het opnieuw te proberen, en na twee maanden zijn ze allemaal dood. Elke keer dat ze dan bij het compost belanden, is Carla diepbedroefd dat ze nog altijd niet weet hoe ze planten moet verzorgen.”

Stiekem

Het blijft maar misgaan: “Ik bied regelmatig hulp aan, maar ze grapt dan altijd dat de planten haar ‘baby’s’ zijn, en ze simpelweg moet leren hoe ze ze moet ‘opvoeden’. Ik vind het gewoon sneu om te zien hoe ze elke keer moet toegeven dat het weer mislukt is. De planten maken me niets uit, ik wil simpelweg dat mijn vrouw gelukkig is.” En dus begint Thymen aan zijn geheime routine. “Ik zweer dat het slechts begon met wat kleine waterbeurten hier en daar”, deelt hij, “maar ik houd nu zoveel van deze planten! En het gaat me goed af. Carla lijkt ook een stuk gelukkiger en ze maakt regelmatig blije opmerkingen over de planten.”

Geëscaleerd

Inmiddels is de plantensituatie behoorlijk uit de klauwen gelopen. “Het enige probleem is dat ze af en toe nog wel probeert om voor de planten te zorgen, en ze ze dan véél te veel water geeft. Ik moet ze dan ’s avonds naar onze kelder smokkelen, waar ik een ontvochtiger voor ze heb neergezet, en een klein groeilampje. Ik bewaar er zelfs een kleine sprayflacon om de planten die het nodig hebben te kunnen benevelen”, deelt Thymen. “Maar onlangs betrapte onze dertienjarige zoon me, en hij heeft me ontzettend uitgelachen. Nu dropt hij steeds hints bij haar in de hoop dat ze me betrapt”, legt hij uit.

“Wat moet ik nu doen?” vraagt Thymen zich af. “Zes maanden is een lange tijd en ik ben bang dat ik haar gevoelens krenk”, deelt hij. Wat denk jij: moet hij zijn excuses maar aanbieden met een mooie bos bloemen, of zijn tuinier-hobby nog langer verborgen houden?

Lees ook: ‘Ik vertelde het geheim van mijn zwager aan mijn zus’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Cottonbro