‘Mijn moeder vertelde iedereen al over mijn zwangerschap voordat ik daar klaar voor was’

moeder zwangerschap

De vrouw weigert excuses aan te bieden aan haar moeder

Toen Eveline* ontdekte dat ze in verwachting was, wilde ze dit natuurlijk met haar moeder delen. Verder wilde ze het nog eventjes stil houden voor de buitenwereld, maar dat liep tot haar grote ongenoegen heel anders dan gepland.

Voor zich houden

“Toen ik mijn moeder vertelde dat ik zwanger was, vroeg ik haar om dit nieuws niet meteen aan de rest van de familie door te vertellen”, zo laat Eveline weten op het forum Reddit. “Ik wilde het nieuws zelf met mijn familie delen, maar pas wanneer ik daar klaar voor was. Ik ben sowieso erg op mijn privacy gesteld én ik wilde eerst afwachten of de eerste drie maanden van de zwangerschap wel goed verliepen.” De moeder van Eveline kan het heugelijke nieuws echter niet lang voor zich houden.

‘Ik weet alles’

“Zonder dat ik het wist vertelde mijn moeder al aan mijn nichtje dat ik zwanger was. Zij gaf het nieuws weer door aan mijn vader, oma en de rest van de familie. Ook verre familieleden die ik al járen niet meer gesproken heb.” Dan wordt Eveline gebeld door haar oma. “De eerste woorden die ze zei waren: ‘Ik weet alles van je zwangerschap.’ Ik was razend, want ik heb niet bepaald een hechte band met mijn oma. Ik liet aan mijn moeder weten dat ik niet blij was dat ze het nieuws had doorverteld.”

Grote ruzie

De confrontatie met haar moeder loopt uit tot een grote ruzie. “Ik schreef mijn moeder een woedend berichtje over het feit dat ze mijn persoonlijke leven met jan en alleman deelde. En dat terwijl ik haar gevraagd had om het stil te houden. Daarop noemde mijn moeder me een ‘drama queen’, wat me alleen maar nog laaiender maakte. Nu hebben we al weken geen contact meer. Ik voel me slecht over het feit dat ik niet eens met mijn moeder kan praten nu ik zwanger ben. Maar ik weiger mijn excuses aan te bieden voor de ruzie, want zij is degene die mijn vertrouwen heeft geschonden.”

Trotse grootmoeder

Eveline vraagt zich nu af of het verkeerd is dat ze het niet goedmaakt met haar moeder. Of bedoelde die het als ’trotse grootmoeder’ alleen maar goed? “Mijn moeder vindt dat ik mijn excuses aan moet bieden voor onze ruzie, maar ik heb het gevoel dat zij degene is die sorry moet zeggen.” Wat zou jij Eveline en haar moeder aanraden in deze situatie?

*Eveline is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam OppositePerformer1.

Lees ook: Oververmoeide moeder: ‘Ik liet mijn kinderen achter bij mijn man en vertrok’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Daria Shevtsova