Man is woedend: ‘Hij heeft mijn vriendin naakt gezien!’

woedend vriendin naakt

‘Ik heb het recht om hier boos over te zijn’, aldus de man

De 25-jarige Mark* is woedend. Toen hij laatst namelijk bij zijn vriendin Lianne (23) langsging, bleek er iets bijzonders gebeurd te zijn. En dat zit hem niet lekker. Wanneer hij de confrontatie aangaat, loopt dit op een flinke ruzie uit waar ook haar huisgenoten bij betrokken zijn. Op Reddit vraagt hij of hij fout zat of zijn vriendin.

Alleen slapen

Mark legt uit dat zijn vriendin Lianne niet graag alleen in een huis slaapt. Gelukkig is Liannes huisgenoot Evelien meestal aanwezig, en ook Eveliens vriend Jorn slaapt regelmatig bij zijn vriendin in het huis. Wanneer Mark en Jorn allebei te gast zijn voor een pizza-avond met hun vriendinnen, maakt Evelien een grapje over Liannes bange karakter. “Ze zei dat als ze vanavond iets zou horen in de badkamer, dat ze dan in elk geval zeker wist dat het een geest zou zijn en niet dat Lianne er weer buiten bewustzijn zou liggen”, schrijft Mark. “Lianne fluisterde dat ze me dit later zou uitleggen.”

Het verhaal

De opmerking zit Mark niet lekker, dus zodra hij alleen is met zijn vriendin in haar kamer, vraagt hij om uitleg. “Ze vertelde dat ze zich die middag niet lekker voelde en was flauwgevallen in de douche. Evelien heeft haar vriend de deur laten inbeuken zodat ze erbij kon om Lianne te helpen.” Natuurlijk zou iedereen van zo’n nieuwtje schrikken: flauwvallen doe je immers niet zomaar. Maar Marks reactie zorgt voor veel verbazing. “Ik zei dat ik had gewild dat ze me dit eerder had verteld. Maar zij zei dat er niks meer aan de hand was en dat het nu gewoon een grappig voorval zou zijn waarbij Evelien als een heldin haar naakte lichaam moest afdekken zodat ze haar konden redden.”

Ruzie

“Door deze opmerking ging ik door het lint”, schrijft Mark eerlijk. “Ik vroeg haar of Jorn haar naakt had gezien, en zij liet weten dat ze het niet zeker wist omdat ze buiten westen was”, deelt hij. Lianne legt uit dat Evelien haar heeft verteld dat Jorn niks gezien heeft. Haar huisgenote heeft Lianne netjes met een handdoek bedekt en de vriend van haar huisgenote heeft buiten de badkamer staan wachten. Maar Mark gelooft het niet, en begint al gauw te schreeuwen dat ze het niet zeker kan weten omdat ze niet bij bewustzijn was. “Ze zei me dat ik stiller moest zijn, maar ik schreeuwde dat het me niet uitmaakte of ze me zouden horen – als een andere man het lichaam van mijn vriendin had gezien, had ik het récht om boos te zijn.”

Huisgenoten

Evelien en Jorn, die de commotie horen, verschijnen al snel aan de deur voor uitleg. “Evelien vertelde dat ze er juist op had gelet dat Lianne bedekt was voor ze haar konden helpen, zodat ze zich niet ongemakkelijk zou voelen”, maar Mark wil van deze uitleg niks weten. Uiteindelijk loopt de ruzie dusdanig uit de hand dat hij zonder gedag te zeggen tegen Lianne het huis verlaat. “Later dit weekend bleek dat Lianne opgenomen moest worden in het ziekenhuis omdat ze zich weer niet goed voelde. Evelien en Jorn weigeren me bij haar binnen te laten. Ik vind dit natuurlijk heel naar en ik wou dat ik er voor haar kon zijn”, schrijft Mark, maar: “ik vind dat ik gelijk had. Ik ben niet eens boos meer op Lianne, maar alleen op Jorn.”

Wat vind jij: is Marks reactie terecht? Of slaat hij hier de plank flink mis?

*Deze namen zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Critical-Ad-3776.

Lees ook: Opgebiecht: ‘De beste vriend van mijn man is verliefd op mij’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Sharon McCutcheon