Weer alleen wonen na een relatiebreuk? Zo voel je je niet eenzaam

alleen

Zo ga je weer genieten van het rijk voor jou alleen

Een relatie die strandt kan dan wel beter voor je zijn, maar zo voelt dat in het begin vaak niet. Woonden jullie samen? Dan kan het even wennen zijn om weer alleen te wonen. In sommige gevallen voelen mensen zich zelfs een beetje eenzaam. Gelukkig is er iets wat je daartegen kunt doen. Sterker nog, op deze manier leer je weer te genieten van het alleen wonen.

Met deze tips lukt het je om alleen te wonen, zonder je alleen te voelen.

Creëer ochtend- en avondroutines die je fijn vindt

Met name in de ochtenden en in de avonden voel je je vaak alleen. In de ochtend sta je alleen op en in de avonden kom je thuis in een leeg huis. Mentale gezondheidstherapeut Jill Sylvester raadt mensen aan om een ochtend- en avondroutine vast te stellen. “Het biedt je structuur, zodat je weet waar je naar uit kunt kijken.”

Spendeer minder tijd op social media

Als je je goed voelt kun je prima wat tijd doden op Instagram. Voel je je alleen? Probeer dit dan niet te doen, zo luidt het advies van Sylvester. “Als je je verdrietig, chagrijnig of geprikkeld voelt, is het niet goed om op social media te zitten”, vindt ze. Je ziet dan vaak mensen die plezier hebben, terwijl jij je op dat moment minder goed voelt.

Maak doordeweeks afspraken met mensen

Volgens de mentale gezondheidstherapeut heeft iedereen behoefte aan contacten. Het voordeel aan weer alleen wonen is dat je met niemand hoeft te overleggen of het oké is als er mensen over de vloer komen. Haal daar je voordeel uit. Nodig mensen uit, houd eetfeestjes of vraag of een goede vriend(in) komt borrelen.

Focus op wat je hebt en niet op wat je niet meer hebt

Als je relatie net voorbij is, kan het dat je je erg focust op het gemis. Erg goed voel je je daar alleen niet door. Het is volgens Sylvester beter om je te concentreren op wat je wel hebt, in plaats van wat je niet hebt. Focus op wat je wel hebt, of wel weer kunt. Je hoeft de badkamer niet meer te delen, je kunt het huis precies naar jouw smaak inrichten. Ben je iemand die het nogal droevig inziet? Dan heeft Sylvester nog wijze woorden voor je. “Onthoud dat verandering tijd nodig heeft. Maar probeer het door te voeren en train je brein zodat het anders gaat denken.”

Lees ook: Relatiebreuk na vreemdgaan? Veel mensen blijven tóch bij hun partner

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unsplash