‘Mijn ouders maakten kwetsende grappen over mijn nieuwe vriend’

grappen

‘Ze bleven maar zeggen dat het grapjes waren, maar zo voelde het niet’

Sabrina* en haar vriend Ralph zijn nog niet zo lang samen. Wanneer Ralph voor het eerst meegaat naar de ouders van Sabrina, maken die allemaal kwetsende opmerkingen over zijn verleden. Het zit Sabrina behoorlijk dwars en ze vindt dat haar ouders hun excuses moeten aanbieden. Op Reddit vraagt ze lezers om hun mening over de situatie.

Moeilijke jeugd gehad

“Ralph en ik zijn nu negen maanden een stel”, begint Sabrina haar verhaal. “Ik ben helemaal hoteldebotel van hem en hij van mij. Ralph heeft het in het verleden niet altijd makkelijk gehad, daar ben ik inmiddels achter. Zijn jeugd was lastig en daardoor heeft hij meer dan tien jaar geleden zelfs korte tijd in de gevangenis gezeten. Daarna is het hem echter gelukt om het tij te keren en een goed leven voor zichzelf op te bouwen.”

Alleen tegen zus gezegd

Sabrina kwam er pas tijdens de derde date achter dat Ralph een crimineel verleden heeft. “Ik vroeg hem waar de kleine tatoeage op zijn arm voor stond. Het bleek de datum van zijn vrijlating te zijn. Ik heb er verder geen probleem mee: het ligt allemaal in het verre verleden, hij heeft het duidelijk achter zich gelaten. Wel heb ik mijn zus er kort over verteld toen ze vroeg naar mijn nieuwe liefde. Zij ging er verder niet op in, dus het leek voor haar ook geen probleem te zijn. Zij en ik delen altijd alles met elkaar wat betreft onze dates en dit voelde niet anders dan anders.”

Vervelende opmerkingen

Een paar dagen voor ze haar verhaal opschreef, heeft Sabrina Ralph aan haar ouders voorgesteld. “We gingen naar hun huis om samen te dineren. Het leek allemaal erg goed te gaan, totdat mijn vader ineens over Ralphs criminele verleden begon. Zowel Ralph als ik schrokken daar enorm van. Ik had niks aan mijn ouders verteld, dus mijn zusje heeft haar mond voorbijgepraat. Mijn ouders bleven hem maar vragen stellen en opmerkingen maken zoals ‘je belandt natuurlijk niet zomaar in de gevangenis, hahaha’. Ze zeiden het op een grappende manier, maar ik kon aan Ralphs gezicht zien dat hij het niet waardeerde. We aten snel ons eten op en gingen ervandoor.”

Excuses nodig

Op weg naar huis kaartte Sabrina het probleem aan. “Ik bood meerdere keren mijn excuses aan, want ik vond het erg vervelend voor Ralph. Hij reageerde gelukkig begripvol en zei dat dit hem wel vaker is overkomen. Hoe graag hij het ook wil, hij zal nooit volledig van zijn verleden afkomen. Ik zag aan zijn gezicht dat hij het zelf ook erg vervelend vond. Daarom ben ik daarna maar over iets vrolijkers begonnen, zodat de sfeer wat leuker werd. We hebben het er niet meer over gehad, maar ik vind nog altijd dat mijn ouders hun excuses moeten aanbieden. Wat ze zeiden was misschien lollig bedoeld, maar zo kwam het absoluut niet over. Hoe kan ik dit aan hen duidelijk maken zonder dat ik ze kwets?” Wat zou jij Sabrina aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwrablindsidedf.

Lees ook: ‘Mijn buren noemen me egoïstisch omdat ze mijn busje niet mogen lenen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Allef Vinicius