‘Mijn man bleef in het ziekenhuis vragen of zijn ex langs kon komen’

ex

‘Het zit me dwars dat hij alleen naar haar vroeg’

Vieve* is al een paar jaar getrouwd met Julian. Onlangs heeft Julian een heftig ongeluk gehad, waardoor hij dagenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Daar vroeg hij telkens alleen maar naar zijn ex, niet naar Vieve. Het zit Vieve behoorlijk dwars. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Heftig ongeluk

“Een paar weken geleden heeft Julian een heftig auto-ongeluk gehad”, begint Vieve haar verhaal. “Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Ik werd gebeld door mijn schoonmoeder, die als eerste op de hoogte was gesteld. Ze vertelde me dat het er slecht uitzag en dat ik zo snel mogelijk moest komen. Ik ben dus met veel haast naar het ziekenhuis gegaan, om nog zoveel mogelijk tijd met Julian door te kunnen brengen.”

Vragen naar zijn ex

In het ziekenhuis kreeg Vieve iets te horen wat ze niet zo leuk vond. “De dokters zeiden dat hij, voordat hij in slaap werd gebracht, telkens vroeg of zijn ex zou langskomen. Hij raakte in paniek toen het ziekenhuispersoneel zei dat ik zou komen en niet zijn ex. Ik dacht dat er door het ongeluk iets met zijn geheugen was gebeurd, waardoor hij het idee had dat hij nog met zijn ex samen was. De dokters vertelden me echter dat dat niet het geval was. Julian had breuken in zijn benen in een één arm, maar mentaal was hij helemaal oké. Toen hij wakker werd, herkende hij me gelukkig wel. Na een aantal dagen was hij buiten levensgevaar en weer een aantal dagen later was zijn toestand stabiel genoeg om naar huis te mogen.”

Onenigheid

Sinds Julian thuis is, zorgt Vieve elke dag voor hem. “Dat doe ik met alle liefde, maar toch zat het me dwars dat hij na het ongeluk aan zijn ex had gedacht. Ik probeerde het van me af te zetten, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom heb ik het bij Julian aangekaart. Hij was meteen beledigd en zei dat ik me niet kan inbeelden hoe vervelend het is om in zijn positie te zitten. Volgens hem zorgde ik ervoor dat zijn ongeluk uiteindelijk om mij en mijn gevoelens draaide. Ook zou ik de dynamiek tussen hem en zijn ex nooit kunnen begrijpen.”

Geen steun van haar schoonmoeder

Vieve was het niet eens met de opmerkingen van Julian. “Ik vond het enorm vervelend om te horen dat hij zijn ex nog altijd op een voetstuk plaatst. Daarom heb ik Julians moeder gebeld om mijn frustratie te uiten. Ik kreeg niet de steun die ik had verwacht: ze zei dat Julian gelijk had en dat ik me niet zo druk hoefde te maken. Ook zei ze dat mijn prioriteit nu bij de zorg voor Julian hoorde te liggen, niet bij onnodig drama. Aan de ene kant heb ik zin om tegen Julian te zeggen dat hij zijn ex maar moet bellen, aan de andere kant wil ik graag voor hem zorgen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Vieve aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Ill-Firefighter-7196.

Lees ook: ‘Mijn ouders maakten kwetsende grappen over mijn nieuwe vriend’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Dmitry Schemelev