‘Mijn verloofde maakte het 3 maanden voor de bruiloft uit’

'Mijn verloofde maakte het 3 maanden voor de bruiloft uit'

‘We hadden onlangs nog een groot verlovingsfeest met al onze dierbaren’

Het lijkt iets dat alleen in films gebeurt: een verloofde die je vlak voor de bruiloft in de steek laat, zonder enige goede reden. Het overkomt *Sarah, die haar verhaal doet op het platform Reddit.

Uit het niets

Sarah begint haar verhaal op Reddit met: ”Ik (27) ben de afgelopen vijf jaar met dezelfde man geweest. We hielden ontzettend veel van elkaar en onze band was onbreekbaar, dacht ik. We hadden onlangs nog een enorm verlovingsfeest met al onze familie en vrienden.” Maar wanneer Sarahs verloofde voor zijn werk moet verhuizen en ze in een lange-afstandsrelatie zitten, begint hij raar te doen. “Hij praatte respectloos, zelfs een beetje agressief en wanneer we telefonisch spraken stopte hij soms uit het niets met bellen.”

Sarah probeerde hem te vragen wat er aan de hand was, maar hij gaf niet echt een antwoord. Ze raakte van streek door de manier waarop hij tegen haar sprak, maar besloot hem te vergeven omdat ze dacht dat hij misschien gestrest was. Hij besloot toen echter om dingen abrupt te beëindigen en te zeggen dat ze hem niet respecteert. ”Toen ik hem vroeg om een ​​voorbeeld te geven van wat ik deed, kwam hij met het feit dat ik hem ongeveer drie jaar geleden – voor de grap – voor schut had gezet en met een ruzie die we twee jaar geleden hebben gehad.”

Verbijsterd

Sarah kan de breuk maar niet bevatten. ”Ik ben zo verward over waar de vijandigheid ineens vandaan komt en waarom hij nu, met een bruiloft op de planning, plotseling ruzie zou willen hebben over dingen van jaren geleden. Ik vroeg of hij iemand heeft ontmoet in zijn nieuwe woonplaats, maar hij zegt dat dat niet het geval is. Hij denkt gewoon niet dat de relatie op de lange termijn zou werken, zegt-ie.” En dat is enorm verwarrend voor Sarah, haar vriend was immers degene die na vijf jaar samen zijn een aanzoek deed. “Ik weet echt niet waarom hij mij en onze families dit aandoet.”

Sarah weet niet hoe ze het moet verwerken en is er kapot van. ”Ik geloofde echt dat ik die ene had gevonden, hij was mijn beste vriend. Ik ben diepbedroefd en gebroken. Ik heb hem twee weken gegeven in de hoop dat hij van gedachten zou veranderen, maar dat is niet gebeurd. Ik weet niet wat ik moet doen.”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam r/relationship_advice.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pixabay