‘Mijn vriendin dacht dat ze zwanger was, maar mijn reactie stelde haar teleur’

zwanger-reactie

‘Ik ben bang dat ze onze relatie hierom zal beëindigen’

Timo* is al jaren gelukkig met zijn vriendin Nadine. Onlangs leek het er heel even op dat Nadine zwanger was, maar de test liet een negatief resultaat zien. Timo heeft Nadine toen een vraag gesteld waar hij nu behoorlijk spijt van heeft. Hij vraagt zich af hoe hij het goed kan maken en wendt zich naar lezers op Reddit voor advies.

Behoorlijk geschrokken

“Vorig weekend had Nadine ongesteld moeten worden, maar dat gebeurde niet”, begint Timo zijn verhaal. “Ze maakte zich meteen zorgen en vroeg een vriendin om hulp. Die vriendin studeert medicijnen en raadde haar aan om een zwangerschapstest te doen. Dat deed Nadine meteen en gelukkig liet de test een negatief resultaat zien.” Toch was de spanning kort daarvoor om te snijden. “We maakten ons toen allebei zorgen en Nadine bleef maar vragen ‘wat als hij positief is?'”

Geen kinderwens

Nadine is altijd heel duidelijk over het feit dat ze voorlopig nog geen kinderen wil, schrijft Timo. “Ze kaart het onderwerp meerdere keren per week aan, alleen om te zeggen dat ze nog niet op kinderen zit te wachten. Een aantal van haar vriendinnen heeft al wel kinderen en Nadine raakt al in paniek als ze aan een leven als moeder denkt. Ze vertelt altijd over hoeveel medelijden ze met die vriendinnen heeft, omdat ze al hun vrijheden hebben moeten opgeven.”

Spijt van de vraag

Toen Timo en Nadine in hun badkamer zaten om op de testuitslag te wachten, gooide hij er iets uit. “Ze bleef maar vragen wat we bij een positieve uitslag zouden moeten doen. Op een gegeven moment vroeg ik of ze dan abortus wilde laten plegen. Ik weet immers dat ze nog niet op kinderen zit te wachten en dat ze pro choice is. Het voelde gek om die vraag te stellen, aangezien ik niet had verwacht dat ik op korte termijn in deze situatie zou zitten. Het leek op dat moment een goed idee, maar ik heb er nu enorm spijt van.”

Advies nodig

Timo wil zelf wel graag kinderen en heeft dat al meerdere keren duidelijk gemaakt. “Ik dacht op dat moment alleen maar: oké, we hebben twee opties. Waar gaan we voor kiezen? Nadine was duidelijk behoorlijk geschokt door mijn reactie. Ik bedoelde het niet gemeen, maar snap nu dat het best wel hard overkwam. Het laatste wat ik wil, is Nadine kwetsen. Daarom vraag ik me nu af wat ik moet doen om het goed te maken. Ik ben bang dat Nadine dusdanig gekwetst is dat ze erover zit te denken om onze relatie te verbreken. Ze is nu op haar werk, maar komt vanavond langs om te praten. Wat moet ik tegen haar zeggen?” Wat zou jij Timo aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam CrushMyCamel.

Lees ook: ‘Hij ging vreemd en heeft een andere vrouw zwanger gemaakt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kelly Sikkema