‘Hij ging vreemd en heeft een andere vrouw zwanger gemaakt’

zwanger

‘Ik zag een toekomst met hem, maar dat is nu volledig verpest’

Maya* en haar vriend Lars hebben ongeveer een jaar een relatie gehad. Ze had de laatste weken al het gevoel dat het niet goed zat en dat bleek zo te zijn. Ze voelt zich enorm bedrogen en weet niet hoe het nu verder moet. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Een goed begin

“Lars en ik begonnen in februari vorig jaar met daten”, begint Maya haar verhaal. “Met Pasen werd het officieel, toen hij me een ring gaf. Het was een ring waarop twee handjes staan die elkaar vasthouden. Onze relatie verliep daarna niet zonder slag of stoot, maar we bespraken alles met elkaar en vonden overal een oplossing voor. In oktober besloten we samen te gaan wonen, omdat het zo goed ging tussen ons.”

Steeds minder leuk

Het leek allemaal heel fijn en moeiteloos te gaan tussen Lars en Maya. “We vonden het enorm leuk om samen te wonen en hadden elke dag veel lol.” Toch merkte Maya begin dit jaar dat er iets was veranderd. “Ineens wilde Lars een stuk minder samen doen. Ik zei een paar keer tegen hem dat ik me verheugde op Valentijnsdag, maar daar reageerde hij niet echt op. Het leek er niet op dat hij plannen voor ons samen ging maken. Ook merkte ik dat hij steeds een beetje meer begon te drinken, waar ik me vaak aan ergerde.” Maya probeerde hem continu op te vrolijken, maar dat leek niet te werken. “Overdag, wanneer we niet bij elkaar waren, kreeg ik nog amper berichtjes van hem. Hij kwam ook steeds later thuis, waardoor ik regelmatig een avond alleen zat.”

Bij een andere vrouw

Een paar weken later barstte de bom. “Ik was enorm wantrouwig geworden en besloot op Instagram te kijken bij de vrouwen die Lars volgde. Bij een van hen zag ik iets waardoor de moed me meteen in de schoenen zonk. Er stond in haar bio dat ze iets met Lars had.” Die avond kwam Lars niet thuis, dus zat Maya vol verdiet alleen op de bank. “Toen hij de volgende dag langskwam, vertelde hij me alles. De vrouw bleek in verwachting te zijn en het kind was van hem. Ze hadden besloten het te houden en hij wilde onze relatie per direct verbreken. Hij had zelfs al met haar naar huizen gekeken. Ik was sprakeloos en kon alleen maar huilen. Hij bood meerdere keren zijn excuses aan, maar ik zei dat het beter was als hij meteen weg zou gaan.”

Hoe nu verder?

Maya is verscheurd van verdriet. “Het is nu een paar weken geleden en ik huil er elke dag om. Ik heb zelfs niks verkeerd gedaan, dus ik kan mezelf niets verwijten. Toch voel ik me ongelofelijk naar. Alles was blijkbaar een leugen. Ik weet even niet hoe het verder moet. Lars heeft al zijn spullen uit ons appartement gehaald, dus ik zit ook nog eens in een half leeg huis. Ik weet even niet hoe het verder moet en ben bang dat ik nooit meer van iemand kan houden. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Maya aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Snoo_34496.

Lees ook: ‘Mijn vriend zorgt ervoor dat ik me schuldig voel als ik eet’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Anthony Tran