‘Mijn vriendin is niet zo slim’

niet-slim

‘Eerst vond ik het schattig, maar nu irriteer ik me eraan’

Damian* heeft sinds acht maanden een relatie met Sarah. Ze zijn dolverliefd op elkaar, maar Damian merkt dat ze niet op het zelfde intelligentieniveau zitten. Hij moet dingen vaak nog een keer uitleggen en dat irriteert hem soms. Hij wil Sarah niet kwijt, maar kan niet omgaan met het feit dat ze niet zo intelligent is. Omdat hij niet weet wat hij met deze situatie aan moet, vraagt hij op Reddit lezers om raad.

Ander niveau

“Sarah en ik hebben elkaar ontmoet via Tinder”, begint Damian. “Ik vond haar meteen prachtig en na een aantal dates was het al raak. Inmiddels zijn we acht maanden samen en zijn we helemaal verliefd op elkaar. Sarah is mooi, lief en we kunnen ongelooflijk lachen met elkaar. Eigenlijk is alles aan onze relatie perfect, behalve het feit dat Sarah en ik niet op hetzelfde niveau zitten qua intelligentie. In het begin merkte ik dat niet, maar het begint me steeds meer op te vallen dat ze dingen niet begrijpt die voor mij juist heel logisch zijn.”

Verwarring

“Ze heeft echt moeite om voor de hand liggende hints te begrijpen”, gaat Damian verder. “Bij sommige woorden die ik gebruik, vraagt ze wat het betekent en ik zie haar vaak verward kijken wanneer ik haar iets vertel over mijn werk. Ik leg het haar met liefde uit, maar meestal vraagt ze een aantal weken later hetzelfde, waardoor ik het gevoel heb dat het geen zin heeft. Tegen het einde van een film begrijpt Sarah niet eens waarom de man die erin speelt, niet ouder is geworden. Eerst dacht ik dat ze expres dat soort vragen stelde, als een soort grap. Maar ik begin nu in te zien dat ze serieus is.”

Twijfels

Damian twijfelt over wat dit kan betekenen voor hun relatie. “In het begin vond ik het schattig dat Sarah af en toe wat dom uit de hoek kwam. Maar zo langzamerhand begin ik me er steeds meer aan te ergeren. Het is niet dat mijn humeur voor de hele dag verpest is, maar ik kan toch wel een paar minuten erg geïrriteerd zijn nadat ze iets doms heeft gezegd. Ik zeg er eigenlijk nooit wat van, maar het stoort me van binnen wel en ik ben bang dat dit op lange termijn kan leiden tot een uitbarsting. Maar verder is onze relatie net een sprookje: alles klopt, behalve dit. Moet ik gewoon leren geduldig zijn en haar accepteren zoals ze is of ga ik dat niet volhouden?” Wat zou jij tegen Damian zeggen?

*De namen in dit artikel zijn verzonnen. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA123dsa82.

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft een slechte persoonlijke hygiëne’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Candice Picard