‘Ik heb mijn man en dochter uitgescholden omdat ze niet opruimden’

opruimden

‘Volgens hen hadden ze goed op het huis gepast’

Heather* heeft onlangs promotie gehad op haar werk en moest daarvoor een training volgen in een andere stad. Haar man Thomas en hun dochter Ellen beloofden dat ze het huis schoon zouden houden. Bij thuiskomst bleek dat totaal niet het geval te zijn en dus sprong Heather uit haar vel. Op Reddit vraagt ze lezers wat ze met de situatie aanmoet.

Een aantal dagen weg

“Een paar weken geleden heb ik een promotie gekregen op mijn werk”, begint Heather haar verhaal. “Een onderdeel daarvan was een extra training, die een aantal dagen zou duren. Die training vond plaats in een stad die een paar honderd kilometer van mijn woonplaats af ligt, dus moest ik daar in een hotel verblijven. Voordat ik ging, heb ik met mijn man Thomas en onze dochter Ellen overlegd. Ze verzekerden me dat ze goed op het huis zouden passen en voor de katten zouden zorgen. Ik ben geen perfectionist, maar ik wil wel graag dat alles schoon blijft en dat het de katten aan niets ontbreekt.”

Echt een zooi

Zo gezegd, zo gedaan: Heather ging een aantal dagen weg voor haar training. Toen ze terugkwam, schrok ze behoorlijk. “Ik deed de deur open en de aanblik was niet fraai”, schrijft ze. “Ik zag meteen dat de twee kattenbakken overvol waren en dat zorgde voor een behoorlijke stank in huis. De keuken stond vol met vieze vaat en daar stonk het ook enorm. Overal waren vieze voetstappen te zien, er lag allemaal eten op de bank en het huis was echt een zooi. Na al die lange dagen had ik geen energie meer om heel boos te worden, dus ging ik op de vieze bank zitten en begon ik te huilen.”

Klagen en beschuldigen

Thomas en Ellen kwamen aangelopen en begonnen meteen te klagen. “Ze waren verbaasd dat ik niet onmiddellijk met de afwas begonnen was. Ik ben gewend om de meeste huishoudelijke taken te verrichten bij ons in huis, maar dit vond ik echt belachelijk. Ik voelde dat ik rood aanliep van woede. Toen Thomas ook nog eens het lef had om te zeggen dat ik ondankbaar was ‘aangezien hij zo goed op het huis en Ellen had gepast’, verloor ik al mijn zelfbeheersing. Ik begon tegen ze te schreeuwen en zei dat ze geen enkel recht hadden om mij zo te behandelen. Ze zijn allebei oud genoeg om te beseffen dat ze op hadden moeten ruimen. Ik gilde dat als ze dit gedrag zouden blijven vertonen, ze beter ergens anders konden gaan wonen.”

Weggevlucht

Heathers boosheid joeg Thomas en Ellen de stuipen op het lijf en dus vluchtten ze het huis uit. “Ze hebben een tijdje bij de ouders van Thomas gezeten. Ik vond dat prima, want ik hoefde ze even niet in huis te hebben toen ik de boel ging schoonmaken. Ik ben er nog altijd behoorlijk boos over en voel me slecht behandeld. Er moet sowieso een gesprek over worden gevoerd, want dit kan echt niet. Hoe pak ik dat aan?” Wat zou jij tegen Heather zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Kooky_Ad3209.

Lees ook: ‘Ik heb mijn eigen dochter ontslagen in ons restaurant’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Ekaterina Bolovtsova