Mirthe vertelt: ‘Ik wil dat mijn verloofde zijn tattoo weg laat halen’

verloofde tattoo

‘Kan ik trouwen met een man die nog steeds herinnerd wordt aan zijn ex?’

Mirthe* en Jesse zijn een aantal jaar samen, en ze besloten zich vorig jaar te verloven. Het stel is hartstikke verliefd, en Mirthe keek er altijd naar uit om met hem te trouwen. Toch is er iets dat haar in de weg zit: Jesse heeft nog steeds een tattoo die hij samen met zijn ex heeft laten zetten. Op Reddit vraagt de vrouw om advies.

Vorige relatie

Mirthe vertelt: “Mijn verloofde en ik waren al jarenlang vrienden voordat we begonnen met daten. Jesse had 5 jaar geleden een andere vriendin, Wieke, met wie het ook steeds serieuzer leek te worden. Hij had het met haar al over trouwen, maar Wieke lachte dit steeds weg. Toen, op een dag, besloten de twee om samen een pols tattoo te laten zetten.”

De relatie tussen Jesse en Wieke bleek uiteindelijk niet te werken, want na 2,5 jaar kwam hij erachter dat Wieke vreemdging met een ander. Ongeveer een jaar nadat zij uit elkaar gingen begonnen Mirthe en Jesse een relatie, en inmiddels zijn ze dus zelfs verloofd.

De tattoo

Mirthe wist van de tattoo, maar had daar eerst geen problemen mee. Totdat ze een aantal berichten las, die Jesse 6 maanden ná hun verloving naar Wieke had gestuurd. Daarin sprak hij over hoe de tatoeage hem telkens weer herinnerde aan haar, en aan de emotionele wond die ze bij hem achterliet. Mirthe: “Hij vroeg zelfs of zij haar tatoeage had laten verwijderen, en zo kwam ik erachter dat Wieke dezelfde tatoeage heeft. Ook hadden ze het over het feit dat ze – dankzij de tattoo – altijd op de een of andere manier deel zouden uitmaken van elkaars leven.”

Ruzies

Mirthe heeft Jesse gevraagd om de tatoeage te laten verwijderen of te bedekken met een nieuwe. “Ik voel me er niet fijn bij dat hij deze tatoeage heeft, want het voelt ergens alsof ik hem nog steeds met een andere vrouw moet delen.” De twee hebben meerdere ruzies gehad over de tattoo, maar het lijkt erop dat Jesse er niks aan wil doen.

Mirthe probeert nu zelfs manieren te vinden om de trouwplannen uit te stellen. “Ik kan gewoon niet trouwen met een man die een tatoeage heeft die hem herinnert aan zijn ex-vriendin.” Wat zou jij haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam ExpensiveOutsider.

Lees ook: Robin vertelt: ‘Mijn verloofde dreigt mij te verlaten en de kinderen mee te nemen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels