Openhartig: ‘Ik zie mijn man nauwelijks door zijn drukke baan’

werken

De drukke werkweek van Harry doet Marit twijfelen aan haar huwelijk

Marit* en haar man, Harry, zijn drie jaar samen. Hoewel ze het in begin leuk vond dat Harry ambitieus was, merkt ze nu dat ze het lastig vindt dat hij meer dan zestig uur per week werkt. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal. 

Lange werkuren

“Zijn lange werkuren stoorden me voorheen niet, maar de afgelopen 6-9 maanden heb ik me eenzaam en afgesloten gevoeld”, begint de vrouw haar verhaal. “Zijn schema is van maandag tot en met vrijdag 05:00 – 21:00 uur. Ik werk van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 16:00 uur.” De momenten dat Marit en Harry samen zijn, is dus erg schaars.

In het weekend

“Vroeger kwam hij een keer per week vroeg thuis om samen te eten/drinken, maar dat gebeurt nooit meer”, vertelde Marit. Ze planden dan samen hun weekendactiviteiten, maar dat gebeurt nu ook niet meer. “De laatste tijd houdt hij zich bezig met klusjes en onderhoud aan huis/voertuig. Dagelijkse communicatie via sms en telefoontjes zijn ook veel minder geworden, en we zijn nog zelden intiem.”

Eenzaam

Marit ziet in dat er ook vanuit haar kant moeite moet worden gedaan, maar ze kan zich niet voorstellen dat Harry ooit minder gaat werken. “Ik kan hem ook niet dwingen om minder te werken of vrije tijd met mij door te brengen”, geeft de vrouw toe. “Ik ben het zat om alleen thuis te zijn, alleen te koken/eten, alleen op te staan/naar bed te gaan en weekenden door te brengen in de hoop dat hij me aandacht geeft.” Dit heeft ze ook al meerdere keren tegen hem gezegd, maar Harry reageert daar nooit op.

Daarom vraagt ze advies. “Hoe kom ik weer opnieuw in verbinding met hem? En hoe maak ik duidelijk dat het zo niet langer werkt. Moet ik een scheiding aanvragen als er niet snel iets verandert?” Wat zou jij Marit adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Gemmajack2022

Lees ook: ‘Een medepassagier werd boos op ons omdat onze zoon huilde’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels