Dit is de meest voorkomende reden waarom mensen vreemdgaan

reden

En de reden is vrij onverwacht

Er bestaan verschillende redenen waarom mensen vreemdgaan; de sleur zit in de relatie, ze worden verliefd op iemand anders of doen het uit wraakzucht. Wat de reden ook moge zijn, vreemdgaan is natuurlijk nooit een oplossing en er bestaat eigenlijk geen excuus voor. 

       

Toch gaan schrikbarend veel mensen vreemd, en vaak om deze reden.

Ouders

Uit onderzoek van de Texas Tech University is gebleken dat als mensen vreemdgaan het ‘niet alleen jouw schuld is’, ook je ouders zouden hier een rol in spelen. Veel mensen die vreemdgaan hebben iets met elkaar gemeen: hun ouders zijn ook niet trouw geweest in hun huwelijk. De wetenschappers stellen dat mensen met onbetrouwbare ouders maar liefst twee keer zo vaak vreemdgaan als mensen die betrouwbare ouders hebben. Geven ze dan echt het verkeerde voorbeeld?

Verwachtingen

Bijna de helft van de ondervraagden die wisten of één van hun ouders ooit was vreemdgegaan, hebben zelf ook weleens een scheve schaats gereden. Volgens de onderzoekers niet heel gek, want ouders scheppen het beeld van de verwachtingen van een relatie van een kind. Wetenschapper Dana Weise: “Ook al weet je dat het verkeerd is: het onderwerp staat op deze manier wel vrij dicht bij je.” Dat je ouders zijn vreemdgegaan hoeft echter niet te betekenen dat jij dat ook gaat doen; zorg ervoor dat jij gelukkig bent in je relatie.

Lees ook: Onderzoek: vrouwen die vreemdgaan hebben dít kenmerk gemeen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pexels