Vrouw deelt frustratie: ‘Mijn vriend wil niets in het huishouden doen als we gaan samenwonen’

samenwonen

De vrouw vraagt zich af of ze dan wel met haar vriend wil samenwonen

Relaties gaan niet altijd over rozen, en daar kan de 31-jarige Amelie* over meepraten. Ze is inmiddels drie jaar samen met haar 35-jarige vriend. De twee willen binnenkort gaan samenwonen, maar haar vriend heeft aangegeven dat hij niet wil helpen in het huishouden. De vrouw vraagt zich nu dan ook af of het wel een goed idee is om samen te gaan wonen.

Samenwonen

“Het afgelopen jaar hebben we het steeds vaker over samenwonen”, begint de vrouw haar verhaal op het forum Reddit. “Daarvoor ontweek ik het onderwerp altijd, omdat ik er toen nog niet klaar voor was om samen te wonen. Bovendien vond ik het fijn om alleen te wonen. Ik ben er nu klaar voor, maar ik wil niet samenwonen voor we een paar regels hebben opgesteld.”

Regels

“We werken allebei fulltime en verdienen ongeveer evenveel. De enige regel die ik heel belangrijk vind, is dat we de taken in het huishouden eerlijk verdelen. Om dit soepel te laten verlopen, wilde ik erachter komen welke klussen in het huishouden we allebei het liefst doen. Op een of andere manier is dat een stuk moeilijker dan ik had gedacht.”

Verbazing

Tijdens onze relatie zijn we altijd gelijken van elkaar geweest. Het verbaasde me dan ook enorm toen mijn partner aangaf dat hij eigenlijk niet wil meehelpen in het huishouden. Als ik opnieuw over het huishouden begin, komt hij met continu smoesjes dat het de romantiek verpest. Hij vindt dat ik er vooral aan moet denken hoe fijn het is dat we straks meer tijd met elkaar zullen doorbrengen.”

Schoonmaak(st)er

“We zouden een schoonmaak(st)er in kunnen huren, maar ik wil dat we ook zélf de taken eerlijk kunnen verdelen. Ik wil gewoon dat hij bereid is de helft van het huishouden op zich te nemen. Ik snap gewoon niet waarom hij daar zo moeilijk doet.”

Advies

In de reacties op het forum geven veel gebruikers aan dat ze de frustratie van de vrouw snappen. “Vertel hem gewoon dat jullie elk de helft van het huishouden moeten doen en dat je anders niet met hem wil samenwonen. Dat is een volkomen redelijk verzoek. Als hij niet volwassen genoeg is om de wc schoon te maken, dan is hij ook nog niet volwassen genoeg om samen te wonen.” Velen geven dan ook aan dat de vrouw in gesprek moet gaan met haar vriend. Wat vind jij dat de vrouw moet doen?

*Amelie is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit deed zij haar verhaal onder de naam ThrowRa_otu.

Lees ook: Vader overladen met kritiek nadat hij vindt dat zijn vrouw niet genoeg voor hun dochter doet

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Alex Iby