Dit zijn de meest voorkomende ruzies over geld in een relatie: zo los je ze op

geld ruzies relatie

Deze vier soorten ruzies komen het meest voor

Een van de onderwerpen die veel ruzie in een relatie kan veroorzaken: geld. Het is niet altijd even makkelijk wanneer jij en je partner op dit gebied niet op een lijn liggen. Ben jij juist meer van het sparen en geeft hij het geld het liefst zo snel mogelijk weer uit? Dankzij deze tips los je de ruzies zo snel mogelijk weer op. 

Deze vier ruzies over geldproblemen komen het meeste voor in relaties.

Verschillende waarden

Hebben jij en je partner verschillende wensen en behoeften als het om geld gaat? Dan resulteert dit al snel in een conflict volgens dating-expert Anita A. Chlipala. “De een heeft meer financiële zekerheid nodig, terwijl de ander meer in het moment leeft” Dit kan uitlopen tot veel frustratie. Volgens Anita accepteren in dit geval partners niet van elkaar dat ze verschillend denken op dit vlak. Ze denken al snel dat de ander het bij het verkeerde eind heeft. “Waarden zijn waarden, de een is niet beter dan de ander, ze zijn gewoon verschillend.” Accepteer dit van elkaar en vind een middenweg wat betreft jullie uitgaven.

Geslachtsgelijkheid

Hoewel we tegenwoordig allemaal heilig geloven in geslachtsgelijkheid, maken we nog regelmatig de fout dat de man of de ‘dominante’ partner meer moet betalen. Praat hier goed met je partner over en voorkom conflicten. “Bespreek geldproblemen voordat de daadwerkelijke conflicten ontstaan. Gooi jullie meningen op tafel over rekeningen delen of om de beurt een rekening betalen”, aldus Benjamin Ritter, de oprichter van Life For Yourself Consulting.

Grootverdiener

Verdient de een meer dan de ander? Dit hoeft geen probleem te zijn, mits je dit goed met je partner overlegt. Gebeurt dit niet? Dan is de kans groter dat het verderop in de relatie voor problemen kan zorgen. Op een machtsprobleem in een relatie zit natuurlijk niemand te wachten. Volgens Diana Dorell, de auteur van ‘The Dating Mirror: Trust Again, Love Again’ is het heel belangrijk om de langetermijndoelen met je partner te bespreken. Op deze manier varen jullie dezelfde koers het als gaat om financiële beslissingen.

Dromen

Bedenk voor jullie zelf wat belangrijk is op het gebied van geld en waarom. “Dit is niet alleen gerelateerd aan waarden, maar ook aan onze dromen, persoonlijkheden en hoe we zijn opgevoed. Vind voor jezelf de grenzen op geldgebied en probeer het zo klein mogelijk te houden. Wat is het belangrijkste dat je nodig hebt om jouw droom te realiseren?”, aldus Anita. Staat dit voor jullie beiden apart vast en kunnen jullie dit samen verwezenlijken? Dan zal dit jullie relatie alleen maar ten goede doen.

Lees ook: Bizar: er is een nieuwe vorm van vreemdgaan en hier herken je het aan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: pxhere