Stellen blijven het langst bij elkaar in deze Nederlandse gemeenten

stellen gemeenten

Woon jij in een van deze gemeenten?

Ben jij al lange tijd gelukkig in de liefde? Dan kan het maar goed zijn dat je in een van deze gemeenten in Nederland woont. Natuurlijk spelen er veel meer factoren mee of jullie liefde happily ever after is, maar volgens dit onderzoek zou het goed kunnen dat jullie woonplaats hier een grote invloed op heeft.

De gemeente waar je woont kan verklappen hoelang jullie bij elkaar blijven.

Cijfers CBS

Als je gaat samenwonen of gaat trouwen met je partner, is het vanzelfsprekend dat jullie bij elkaar willen blijven. Maar in welke gemeente heb je dan de meeste kans om het langst bij elkaar blijven? Volgens cijfers van het CBS is dat in de gemeente Urk. In deze gemeente gaan minder dan 1 procent van de stellen uit elkaar. Welke gemeente dan de meeste stellen uit elkaar gaan? Amsterdam. Hier gingen in 2014 maar liefst 10 procent van de stellen uit elkaar.

Gemeenten

De andere gemeenten waar de meeste stellen uit elkaar gaan zijn Groningen, Schiermonnikoog en Delft. Gelukkig hebben we ook goed nieuws voor de stellen die in de onderstaande gemeenten wonen, want hier blijven stellen het langst bij elkaar.

  • Urk
  • Rozendaal
  • Staphorst
  • Zederik

Verklaring

Jan Latten, Demograaf van de Universiteit van Amsterdam, heeft hier een logische verklaring voor. “In Amsterdam wonen veel werkende, economisch zelfstandige vrouwen. Stellen zijn er minder vaak getrouwd, maar wonen samen. Dat brengt minder verplichtingen met zich mee. Je hebt dan alleen een verplichting naar de ander toe.” Volgens Latten zijn de mensen in plaatsen als Urk en Staphorst traditioneler ingesteld. “In gelovige gebieden zijn vrouwen minder geëmancipeerd. Ze zijn vaker huisvrouw of moeder en hechten minder aan individuele wensen. Daarnaast verplichten deze koppels zich vanuit hun geloof om bij elkaar te blijven.”

Lees ook: Onderzoek onthult: dit is het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash