Dilemma: ‘Moet ik een straatverbod aanvragen tegen een 16-jarig meisje?’

16-jarig meisje

Wat zou jij doen als je de vrouw was?

De 25-jarige Stefanie* zit in een lastige situatie. Nadat haar ouders in februari omkwamen tijdens een auto-ongeluk, woont haar 17-jarige broertje Tim bij haar in huis. Het 16-jarige ex-vriendinnetje van Tim begon hem onlangs echter te stalken. Na een pittig incident wil Stefanie aangifte doen, of op z’n minst een straatverbod regelen, maar ze vraagt zich af of ze dat wel moet doen. 

Broertje

“Mijn 17-jarige broer Tim woont bij mij en mijn man sinds onze ouders in februari om het leven kwamen tijdens een auto-ongeluk. Hij is een fantastische jongen, maar de dood van onze ouders heeft hem veranderd in een stille, verdrietige jongen”, begint Stefanie haar verhaal op het forum Reddit. “Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, maar ik heb Tim wel verteld dat hij altijd met een therapeut kan gaan praten. Voorlopig wil hij dat nog niet en ik ga hem ook zeker niet onder druk zetten om dat wel te doen”, gaat de vrouw verder.  “Ik probeer zo veel mogelijk op mijn broertje te letten, maar tegelijkertijd wil ik me niet te veel met zijn leven bemoeien”, vervolgt Stefanie. Ze probeert nu vooral leuke dingen met haar broertje te doen. “We kunnen allebei enorm genieten van een filmavond of samen een serie bingen. Ook vindt Tim het leuk om mijn man te helpen met zijn oude auto.” 

Ex-vriendin

“Voordat mijn ouder stierven, had Tim een vriendinnetje. Een 16-jarig meisje dat heel lief leek. Nadat mijn ouders stierven, gaf Tim aan dat een relatie hebben niet hetgeen is wat hij op dit moment nodig heeft. Hij besloot het dan ook uit te maken met het meisje. Zij nam het nieuws alleen niet goed op; ze vond dat mijn broer namelijk ‘wat liefde’ nodig heeft om zich weer beter te voelen. 

Geschrokken

Stefanie vervolgt dat het meisje Tim continu belde en appte, terwijl Tim aangaf dat hij daar geen behoefte aan heeft. “Sinds vorige maand stuurt ze hem ook steeds brieven en cadeautjes op. Mijn broertje maakte de brieven niet open en ik zie aan zijn gezicht dat de brieven hem stress bezorgen.” Afgelopen vrijdag was de maat echter vol bij Stefanie. “Mijn broertje was jarig en mijn man en ik besloten hem mee uit te nemen. Toen we thuiskwamen ging Tim naar zijn kamer, maar zodra hij in zijn kamer was, rende hij er meteen uit.” 

Obsessie

“Tims ex was op een of andere manier ons huis binnengedrongen en had Tims hele kamer volgeplakt met foto’s van hen samen en foto’s van Tims familie en vrienden. Ook had ze overal ballonnen gehangen en had ze een taart voor hem meegenomen. Zoiets is echt behoorlijk creepy!” Stefanie vervolgt dat haar man het meisje vervolgens bezighield en dat zij de politie belde. “

Dilemma

“Mijn broertje was dankbaar dat ik de politie had gebeld, maar mijn echtgenoot en de ouders van het meisje vinden dat ik overdreven reageerde. En nu vraag ik me af: had ik inderdaad niet de politie moeten bellen? Ook wil ik een straatverbod aanvragen tegen het meisje, of is dat overdreven?”

Update: 

“Inmiddels is mijn broertje van de schrik bijgekomen. Hij gaat van onze gastenkamer zijn nieuwe slaapkamer maken, omdat hij niet meer in zijn oude slaapkamer wil slapen. Daarnaast gaan we toch een straatverbod aanvragen tegen het meisje. Na alles wat er is gebeurd, wil ik het liefst dat mijn broertje alsnog met een therapeut gaat praten, maar dat wil hij voorlopig nog niet.”

Stefanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de naam /ThrowRA_danglovesick

Lees ook: ‘Mijn man vindt dat ik het huishouden moet doen omdat hij veel meer verdient’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels