‘Ik wil onze verloving op pauze zetten nu ik de financiële situatie van mijn partner heb ontdekt’

verloving pauze

De verloofde hield zijn financiën jarenlang geheim voor zijn vriendin

Jana* is al jarenlang samen met haar vriend. Een paar maanden geleden heeft het gelukkige stel zich verloofd. Als Jana na een eerlijk gesprek de waarheid over de financiële situatie van haar verloofde Eric leert kennen, twijfelt ze of ze bruiloft nog door moet zetten.

Huwelijksaanzoek

“Misschien is het een stom probleem, maar ik weet het even niet meer.” Jana vraagt om advies op het forum Reddit, waar ze haar situatie uitlegt. “Ik ben al zes jaar samen met een geweldige man. Hij is alleenstaand vader van drie fantastische dochters, zijn eerste vrouw is overleden. Een paar maanden geleden nam hij me mee uit eten naar een chic restaurant, waar hij me ten huwelijk vroeg. Ook zijn dochters waren erbij en gaven me een ring uit de familie. Ik heb ‘ja’ gezegd.”

‘We moeten even praten’

“Niet lang na het aanzoek vetrok Eric naar zijn ouders omdat hij moest helpen bij het familiebedrijf. Toen hij terugkwam, gaf hij aan dat ‘we even moesten praten.’ Hij vertelde me dat het bedrijf van zijn ouders geen klein zaakje was, zoals ik altijd had gedacht, maar eigenlijk een miljoenenbedrijf. Ik was verbluft.”

Nooit verwacht

“Eric gedroeg zich nooit als een rijkeluiszoon. Met zijn dochters woont hij in een mooi, maar heel gewoon huis, en ze dragen leuke kleding, maar ik heb ze nooit in heel dure merken gezien. Als we naar de film gingen, namen we gewoon onze eigen snacks mee. We deelden de rekeningen, kochten goedkope vliegtickets en maakten thuis onze lunch klaar voor werk.”

Opnieuw de liefde vinden

Het zit Jana vooral hoog dat Eric dit altijd verborgen heeft gehouden voor haar. “Hij zei dat hij dit achter had gehouden omdat hij opnieuw de liefde wilde vinden met iemand die echt om hem en zijn dochters gaf, en niet alleen achter zijn centen aanzat.” Nu lijkt Eric het tijd te vinden om goed gebruik te maken van zijn spaarrekening. “Hij vertelde me dat het bezoekje aan zijn ouders eigenlijk bedoeld was om het grote familiehuis klaar te maken voor ons, zodat we daar in konden trekken na ons huwelijk. Ook liet hij me weten dat ik kan stoppen met werken als ik dat wil en kan doen wat mij gelukkig maakt.”

Verloving ‘op pauze’

Een partner die nog een paar miljoenen heeft liggen klinkt voor veel mensen misschien als een droom die uitkomt, maar bij Jana leidt het tot enorme twijfels. “Ik houd nog steeds van Eric, maar ik heb het idee dat er nog zoveel is dat ik niet over hem weet. Eigenlijk wil ik onze verloving even ‘op pauze’ zetten om hem écht te leren kennen. Mijn vrienden lijkt dit een slecht idee, want op deze manier laat ik Eric zien dat geld inderdaad een rol speelt in onze relatie…”

Bruiloft in zicht

“Erics dochters zijn de bruiloft al aan het plannen en ik wil hen er niet mee lastig vallen. Ze hebben met het verlies van hun moeder al zoveel doorgemaakt. Vrienden vertellen me dat ik niet zo met de onthulling moet zitten en gewoon door moet gaan als vanouds. Hij houdt van mij en ik houd van hem, dus waarom wachten? Maar voor mij voelt alles anders, ik heb het idee dat ik een nieuwe kant van Eric moet leren kennen.”

Gemengde reacties

Op Jana’s vraag of het een goed idee zou zijn om de bruiloft voorlopig uit te stellen, reageren de lezers van haar verhaal verschillend. “Natuurlijk wilde Eric voorzichtig zijn. Hij is zijn eerste vrouw verloren en wil ook het beste voor zijn dochters”, klinkt het. Veel mensen kunnen zich daarnaast ook verplaatsen in de twijfels van Jana: “Eric heeft misschien niet gelogen, maar wel zes jaar lang iets verborgen gehouden. Zelfs na het aanzoek heeft hij het niet meteen verteld. Ik snap wel dat dat moeilijk voor je is.” Toch hoeft Jana zich volgens sommigen geen zorgen te maken over het opnieuw leren kennen van haar verloofde: “Eric is nog steeds dezelfde man, alleen dan met een grote huis!” Wat zou jij Jana in deze situatie adviseren?

*Jana en Eric zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam throwaya471579.

Lees ook: Vriend over vete tussen moeder en vriendin: ‘Ik wil dat ze harder haar best doet voor mijn moeder’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash