‘Mijn vriend blijft zeggen dat ik aantrekkelijker zou zijn als ik zou afvallen’ 

afvallen

De vrouw is inmiddels al 7 kilo afgevallen, maar dat is niet genoeg 

Simone* (22) en haar vriend zijn nu vier jaar samen. Over het algemeen hebben ze een leuke relatie, maar het laatste half jaar gaat het bergafwaarts. Hij vertelt haar constant dat ze aantrekkelijker zou zijn als ze zou afvallen. Simone is inmiddels zeven kilo afgevallen, maar dat is volgens haar vriend nog niet voldoende. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal. 

Afvallen voor zelfbeeld 

“Ik ben al een tijdje bezig met afvallen”, begint Simone. “Ik heb geen overgewicht, ik doe het puur voor mezelf en om mijn zelfbeeld te verbeteren. Het is niet makkelijk, maar mijn vriend heeft me altijd enorm gesteund.” Het werd Simone echter al snel duidelijk waarom haar vriend zo supportive was. “Deze zomer vroeg ik hem wat hij nu echt van mijn lichaam vond. Hij antwoordde dat ik aantrekkelijker zou zijn als ik wat zou afvallen.” 

Niet tevreden 

Omdat Simone toch al bezig was met afvallen, ging ze door. “Ik ben nu zeven kilo lichter, dus ik vroeg mijn vriend opnieuw. Wederom zei hij dat ik aantrekkelijker zou zijn als ik zou afvallen.” Het moge duidelijk zijn, haar vriend is niet snel tevreden. En dat begon zijn tol te eisen. “Ik verloor mijn zelfrespect en voel me zelfs een beetje vies. Hij zegt dat hij me heel mooi vindt en nog steeds van me houdt, maar dat helpt niet als hij deze opmerkingen blijft maken.”

Afstandelijk geworden

Door de druk die haar vriend haar — wellicht onbewust — oplegt, is Simone een stuk afstandelijker geworden. “Het is zover gekomen dat ik niet meer wil dat hij me aanraakt, en ik kleed me ook niet meer voor hem uit. Voorheen vonden we het fijn om samen te douchen, maar inmiddels durf ik dat niet meer.” Simone blijft doorgaan met afvallen, maar met kerst in het vooruitzicht wordt dat lastig. 

Vonk terugkrijgen 

“Is er een manier om de vonk hierna terug te krijgen?”, vraagt Simone op het forum. “Ik weet dat ik er zelf over ben begonnen en dat ik dankbaar moet zijn dat hij eerlijk is, maar stiekem zou ik liever willen dat hij had gezegd dat ik mooi ben zoals ik ben.” Welk advies zou jij Simone willen geven? 

*Simone is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/Golfishpoop.

Lees ook: Man vertelt: ‘Mijn vrouw gaf mijn kat aan haar broer zonder het te vertellen’ 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Kat Jayne